Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgred na utakmici

Zrinjski rigorozno kažnjen zbog drona sa zastavom Herceg Bosne

Zastava
Foto: VL BIH
1/4
24.10.2017.
u 20:42

Povjerenstvo je odredilo novčanu kaznu od 7.000 maraka što je za bosanskohercegovačke prilike razmjerno visoka kazna jednom nogometnom klubu.

Stegovno povjerenstvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kaznilo je u utorak Hrvatski športski klub Zrinjski s razmjerno visokom kaznom od  7 tisuća maraka (oko 28.000 kuna) zbog izgreda na nedjeljnoj utakmici s nogometnim klubom Sarajevo tijekom koje je iznad stadiona letio i dron koji je nosio zastavu bosanskohercegovačkih  Hrvata.

Kako je u utorak priopćeno iz Nogometnog saveza BiH, Stegovno povjerenstvo pod predsjedanjem Nermina Kljajića je na sjednici održanoj u Sarajevu kaznilo mostarski klub zbog "propusta u organizaciji utakmice, uporabe pirotehničkih sredstava od strane njihovih navijača, te nadlijetanja drona iznad stadiona".

Povjerenstvo je odredilo novčanu kaznu od 7.000 maraka što je za bosanskohercegovačke prilike razmjerno visoka kazna jednom nogometnom klubu.

Tijekom subotnjeg ogleda između nogometaša Zrinjskog iz Mostara i Sarajeva stadion je više minuta nadlijetao dron na kojega je bila obješena zastava bosanskohercegovačkih Hrvata. 

Dio bošnjačkih medija i javnosti je isticanje zastave bh. Hrvata, koja je tijekom rata bila i zastava Herceg Bosne, ocijenio nacionalizmom, skandalom i provokacijom, dok su hrvatski mediji i javnost isticali kako se radi o isticanju njihovih nacionalnih obilježja ocijenujući pokušaje zabrane nacionalne zastave šovinzimom.

Komentara 42

HR
HrvatskiSin
20:52 24.10.2017.

šta joj fali ljepša neg ona od EU poklonjena

PP
pp
20:52 24.10.2017.

I vrijeme je da se ta Erdoganova džamahirija raspadne. Da Muslimansko bratstvo iz Sarajeva kažnjava hrvatski klub u BiH zbog hrvatske zastave. Sramota usred Europe. Erdoganovi islamisti.

Avatar arba_arba
arba_arba
20:59 24.10.2017.

Moze li neko dati ziroracun kluba, uplati bi in 100 Eurona- vridilo je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije