Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu podlegli

Zenit odbio zahtjeve svojih navijača: Mi nismo rasisti

'FC Zenit Brazilian forward Hulk listens during a press conference on the eve of their Champions League match against AC Milan on December 3, 2012  at the at San Siro Stadium in Milan. AFP PHOTO / GIU
'GIUSEPPE CACACE'
19.12.2012.
u 17:01

- Klub će se boriti protiv ksenofobije i rasizma. I ja ću učiniti sve da objasnim ljudima što je tolerancija - poručio je trener Spalleti

\"Nismo rasisti, ali izostavljanje tamnoputih igrača u Zenitu vidimo kao važnu tradiciju. To bi Zenitu omogućilo da održi nacionalni identitet kluba, koji je simbol Sankt Peterburga\", poručili su prekjučer navijači.

No, trener Luciano Spalletti njihov je zahtjev nazvao glupim.

\"Tolerancija je za mene sposobnost da se razumiju i prihvate razlike. Nadalje, tolerancija znači boriti se protiv bilo kakve gluposti\", rekao je Spalletti.

Zenit je do ovog ljeta bio jedina velika ruska momčad bez tamnoputih nogometaša. No, u kolovozu su u Sankt Peterburg stigli Brazilac Hulk i Belgijac Axel Witsel za 80 milijuna eura, a Francuz Yann M\'Vila odbio je prelazak u Zenit nakon što je primio prijetnje smrću.

\"Klub će se boriti protiv ksenofobije i rasizma. I ja ću učiniti sve da objasnim ljudima što je tolerancija i da je potrebno poštovati druge kulture i tradicije\", dodao je Spalletti.

I sportski direktor Dietmar Beiersdorfer odbacio je zahtjev navijača.

– Želimo osvojiti rusko prvenstvo i biti konkurentni u međunarodnim natjecanjima. Selekciju igrača radimo bez ikakvih ograničenja u pogledu porijekla, vjeroispovijesti ili boje kože.

Zenit nakon 19. kola ruskog prvenstva drži treće mjesto s pet bodova manje od vodećeg CSKA.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije