Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREĆI PUT

Zdravko Mamić je slab na njega, hoće li se vratiti u Dinamo?

Vinkovci
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/9
25.05.2018.
u 07:28

- Nevjerojatni su dani iza mene, nisam ni pomislio da bi se sve ovo moglo događati - pričao nam je trener Dinama

Spustila se zavjesa na još jednu nogometnu sezonu, Dinamo je vratio sve ono što je prošle sezone izgubio, dvostruka kruna mu je na glavi. I to nakon vrlo turbulentne i neobične sezone u kojoj su se treneri smjenjivali svako malo, u kojoj je Dinamo, nakon debakla u europskim kvalifikacijama, gazio po našim travnjacima, a onda se negdje zagubio i počeo gubiti pa je doveo prvenstvo u pitanje, pa su pala još dva trenera, a na kraju je Nenad Bjelica bio taj koji je dobio medalje, ali ih je posvetio i dao svojim prethodnicima.

Koliko god je kratko u Dinamu, i Bjelici je ovo bilo prilično emotivno i stresno. Jer, prije dva tjedna dobio je otkaz u Lechu, pa nabrzinu došao u Dinamo. Koliko god mu klub nije stvarao pritisak osvajanja Kupa, morao ga je osjećati tijekom tog finala s Hajdukom u Vinkovcima. Osjetili smo to nakon utakmice, kao da mu je ipak pao kamen sa srca.

- Nevjerojatni su dani iza mene, nisam ni pomislio da bi se sve ovo moglo događati - pričao nam je trener Dinama dok se pozdravljao s dijelom svojih igrača koji su ravno iz Vinkovaca odlazili kući, svakog je pohvalio.

Vinkovci
1/25

Supruga me preselila

Bio je blizu Dinamu i prije ovog dolaska, još dok je bio trener Lecha zvali su ga, tada je igrao važnu utakmicu, pobijedio je s 5:1 i odgovorio – sada stvarno ne mogu otići iz Lecha. Bilo je to nakon što su plavi “legli” od Lokomotive po drugi put, no Bjelica je potom dobio otkaz u Lechu i stigao je novi poziv iz Maksimira. I krenuo je odmah u Zagreb, pregovori su bili kratki.

I završio je prvenstvo pobjedom, sad je u Vinkovcima pobijedio i Splićane i vrijeme mu je za pražnjenje od tih ludih dana.

- Moram se sad malo odmoriti, otići ću malo do Italije, biti s obitelji. Njoj sam posvetio ovu pobjedu u finalu Kupa jer je uvijek bila uz mene. Pa dok sam ja bio ovdje, supruga je otišla u Poljsku i potrpala stvari, preselila ih u Klagenfurt, jako smo svi zajedno trpjeli - kaže trener plavih, koji će na odmor, ali i na odmoru imat će posla. Želja mu je kompletirati 90 posto kadra za novu sezonu do početka priprema. I neke su stvari već riješene, neke se rješavaju. Stiže Ivan Šunjić, zadnji vezni Lokomotive, vraća se Mario Šitum iz Lecha, mogao bi iz tog bivšeg Bjeličina kluba stići i Emir Dilaver, stoper i bek. Priključuje se mladi Luka Menalo iz Širokog Brijega, no prava bomba bi bio dolazak Lovre Majera, sjajnog veznog igrača Lokomotive, koji o tome nije želio puno pričati.

- Cij mi je veliki europski klub, ali ne još, ne želim preskakati stube. Dinamo? Ne mogu govoriti o tome, vidjet ćemo za mjesec dana - kazao je Majer.

No, posljednje informacije kažu da je taj transfer blizu realizacije. Stoga, plavima bi još trebalo pronaći igrača-dva za zadnju liniju, spominje se igrač Caena Damien da Silva.

S Filhom je sve moguće

- Imamo zanimljivih igrača o kojima razgovaramo, želimo se što prije posložiti - kaže Bjelica.

Sad, je li zanimljiv i Sammir? Naime, Filho je slobodan, u Zagrebu je, rekao je da mu je žao što je otišao iz Dinama prošlog ljeta. Nije se slagao s Ivajlom Petevom, no kad je Sammir odlučio otići u Kinu, i Petev je dobio nogu par dana prije početka sezone.

Je li moguće da se Sammir po treći put useli u maksimirsku svlačionicu? Naravno da jest. I nije važno što u posljednjem mandatu nije bio dobar, ni to što sedam mjeseci ne igra. Zdravko Mamić je slab na Filha i ne treba biti iznenađenje dođe li do novog braka. Iako, dođe li i Lovro Majer, a Dinamo još ima Olma, Gojaka, Moru, Fiolića, pa još uvijek i Ćorića iako će, izgleda, otići, sve igrače koji dobro igraju na toj poziciji, a daleko su mlađi.

No, kad su Sammir i Dinamo u pitanju, ništa nije nemoguće iako je pitanje koliko on može u ovom trenutku pomoći Dinamu, prije da bi Dinamo pomogao njemu kad bi ga angažirao.

Kako god bude, Bjelica s klubom slaže križaljku, radi plan rada, a na ruku mu ide i osvajanje Kupa. Da je Hajduk osvojio Kup, igrao bi se Superkup, a to bi značilo da bi pripreme vjerojatno počele koji dan ranije. Ovako, 18. lipnja počet će s radom u Zagrebu i samo će na dva tjedna otići u Moravske Toplice, u stalnu bazu plavih za ljetne pripreme, i ondje igrati utakmice. U Murskoj Soboti domaćini to sjajno sigurnosno organiziraju.

- Ne volim biti dugo izvan baze kluba, radit ćemo u Zagrebu, a nakon Slovenije opet kod kuće - veli trener.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Moodleen
Moodleen
21:34 25.05.2018.

Ide malo do Italije k obitelji koja je u Klagenfurtu? A da Vl tu i tam zaposli nekog novinara koji ima školu?

PA
pappmisi
10:01 25.05.2018.

Kakav Samir koje su to gluposti a ni Dilaver nije za Dinamo igrao je za Ferencváros nista narocito.

Avatar utunelu
utunelu
07:56 25.05.2018.

cijela ta prica nema veze nikakve s trenerom..oni jednostavno ilu ne znaju ili kuze nogomet..da dode carlo ancelloti igrali bi isto kao i sad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije