Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Draženovom domu

Zadar u dramatičnoj završnici srušio Cibonu: Anzulović 'čupao kosu'

U KC Dražen Petrović odigrana utakmica 9. kola HT Premier lige između KK Cibona i KK Zadar
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
05.11.2021.
u 20:06

Dramatična utakmica odigrana je u Draženovom domu pred 500-tinjak košarkaških zaljubljenika, a kao pobjednik iz nje su izašli gosti iz Zadra

U devetom kolu HT Premijer lige susreli su se Cibona i Zadar u Draženovom domu. Gosti su slavili u dramatičnoj utakmici prepunoj preokreta rezultatom 82:79 i izjednačili se na tablici sa Zagrepčanima, ali ostali na četvrtom mjestu, dok su drugi Splićani, a prvi Cedevita Juniori.

Najefikasniji je u redovima domaće momčadi bio Mateo Drežnjak s 22 poena, dok je goste do pobjede vodio Justin Anthony Carter s istom brojkom.

Otvorili su gosti bolje utakmicu, a u prvoj četvrtini pokazali i dominaciju kada su od 12:9 stigli do 12:21, no nije tu bio kraj drami, iako je zagrebačka publika u šoku gledala svoje ljubimce.  Budila se Cibona pa do kraja druge četvrtine stigla i do 44:37, a Zagrepčane su do preokreta predvodili kapetan Roko Prkačin i Nathan Donald Reuvers sa stopostotnim učinkom u prvom poluvremenu susreta.  U trećoj četvrtini, opet preokret. Zadar dolazi do 57:54, unatoč čestim povicima s gostujuće klupe punima nezadovoljstva na sudačke odluke. 

05.11.2021., Zagreb - U KC Drazen Petrovic odigrana utakmica 9. kola HT Premier kosarkaske lige izmedju KK Cibona i KK Zadar. Roko Prkacin. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Odmah u startu posljednje četvrtine poravnavaju domaćini na 57:57 i kreće serija koš za koš. Pet minuta do kraja Zadar je imao 66:61, a onda se Antionio Jordano ustaje i ubacuje tricu za 69:61 i sveopće oduševljenje malobrojnih gostujućih obožavatelja. 

No, da Vlado Anzulović nema 'nulericu', večeras bi sigurno počupao kosu. Uspjeli su njegovi momci ispustiti prednost gotovo potpuno i minutu prije kraja imati tek 72:69, ali onda opet jedna sjajna trica spašava stvar. Ovoga puta Dominik Mavra skače  pogađa za 75:69 samo 50-ak sekundi prije kraja. 

05.11.2021., Zagreb - U KC Drazen Petrovic odigrana utakmica 9. kola HT Premier kosarkaske lige izmedju KK Cibona i KK Zadar. Vladimir Anzulovic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Reuvers je uspio dodati još drame za kraj s linije slobodnih bacanja,a  onda potpuni šou, ulaze dvije trice domaćih za 78:77 Zadra pola minute do isteka vremena, no osobna pogreška domaćih dovoljna je za jedno pogođeno slobodno bacanje i dva poena razlike 13 sekundi do kraja. Uspjeli su domaćini na kraju doći tek do još dva poena za manju, ali i dalje nedostižnu razliku. Ovo je treći poraz u devet utakmica elitnog razreda domaće košarke za Zagrepčane.

Zadar s bodovima odlazi kući.

Komentara 2

LI
linkser2
20:57 05.11.2021.

Cibona sve sumnjivija a Zadar će se dići.. pogotovo bez Junakovića

CR
Crash2422
21:41 05.11.2021.

Nema Cibona igraca kalibra Cartera i Mavre, eventualno mali Prkacin al on je jos zelen i nema konstantu.. Zadar bolje igra bez Junakovica, kronicno im fali prvi centar jer Lukovic nema snage za vise od 15 min.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije