Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDA KLUBA

Xavi: Rakitić mi je uzeo mjesto, a ja sam s 35 godina morao napustiti Barcu i otići u Katar

LaLiga - RCD Mallorca v FC Barcelona
Foto: ALBERT GEA/REUTERS
1/7
30.09.2023.
u 09:44

Rakitić je iz Seville stigao za 18 milijuna eura te imao sjajan početak u prvoj sezoni, zabio je gol u finalu Lige prvaka, a te godine Barca je osvojila trostruku krunu.

U derbiju osmog kola španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona je na Olimpijskom stadionu pobijedila Sevillu sa 1-0 preuzevši barem privremeno vrh Primere.Susret je odlučio autogol Sergija Ramosa u 76. minuti. Ramos je do tada bio jedan od boljih igrača u gostujućim redovima, no u 76. minuti jednostavno nije imao sreće. Ferran Torres je s lijeve strane ubacio na suprotnu stativu do Laminea Yamala koji je glavom spustio loptu pred gol, a Ramos je nes(p)retno zabio u vlastitu mreže.

Za Sevillu je cijeli susret igrao Ivan Rakitić koji je u 16. minuti umalo zabio za vodstvo gostiju, ali je Marc Andr ter Stegen obranio udrac bivšeg hrvatskog reprezentativca.

VEZANI ČLANCI:

Upravo su Barcelona i Sevilla klubovi u kojima je naš Ivan Rakitić proveo najveći dio karijere, u dresu katalonskog giganta odigrao je 310 utakmica i zabio 35 golova uz 40 asistencija, dok je za Sevillu odigrao 304 utakmice uz 49 golova i 60 asistencija. Njegovim dolaskom svoje mjesto izgubio je legendarni Xavi koji danas vodi Barcelonu kao trener. 

- Bilo mi je 35 godina, a Rakitić je došao i odmah igrao tako da mi je uzeo mjesto u momčadi te sam otišao u Katar. To je normalno. Veterani moraju pomagati svlačionici i klubu na razne načine, pa i ovako - otkrio je Španjolac.

Rakitić je iz Seville stigao za 18 milijuna eura te imao sjajan početak u prvoj sezoni, zabio je gol u finalu Lige prvaka, a te godine Barca je osvojila trostruku krunu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije