Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDA KLUBA

Xavi: Odlazim iz Barcelone, ali Rakitić će me sjajno zamijeniti

Xavi
Foto: Reuters/PIXSELL
21.05.2015.
u 20:38

– Klub ima igrače koji me mogu dobro zamijeniti. Rakitić je odlična kupnja, jako se dobro prilagodio. Iniesta može preuzeti ulogu organizatora, a tu su Rafinha, Sergi Roberto... – rekao je Xavi.

Legendarni veznjak Barcelone i španjolske reprezentacije Xavi Hernandez danas je i službeno objavio kako napušta klub. Ovaj 35-godišnji veznjak odlazi u katarski Al Sadd s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor. No, nada se da će se u Barcelonu vratiti kao trener ili sportski direktor.

– Mislim da je vrijeme da odem. Ostao sam još ovu sezonu i to je bila dobra odluka. Još uvijek osjećam da sam potreban momčadi. No, glava i tijelo govore mi da je vrijeme za odlazak. Odluka je bila posebno teška jer sam veliki ljubitelj Barcelone i želim se jednog dana vratiti – rekao je Xavi.

Xavi je na početku sezone rekao treneru Luisu Enrique da odlazi.

– Puno smo razgovarali i tražio je da ostanem. No, rekao sam mu da je već donio odluku – rekao je Xavi i dodao:

– Nije mi bilo lako biti na klupi nakon što sam 15 godina bio u prvom sastavu. No, morao sam biti skroman jer volim ovaj dres.

U karijeri ne bi ništa mijenjao.

– Nisam mogao imati bolju karijeru. Teško je izdvojiti jedan trenutak jer sam uživao svake sekunde. Sada još samo moramo osvojiti Ligu prvaka i Kup kralja, dva trofeja koja su ostala.

Xavi se ne brine o budućnosti Barcelone. Pohvalno se izrazio i o Ivanu Rakitiću koji ga je "potjerao" na klupu.

– Klub ima igrače koji me mogu dobro zamijeniti. Rakitić je odlična kupnja, jako se dobro prilagodio. Iniesta može preuzeti ulogu organizatora, a tu su Rafinha, Sergi Roberto... – rekao je Xavi.

>> Rakitić u problemima, Barcelona dovodi Gundogana umjesto Xavija?

Komentara 2

Avatar Cugam-Domoljubno
Cugam-Domoljubno
08:33 22.05.2015.

Xavi: Odlazim iz Barcelone i Rakitić će se sada sa manje konkurencije od sreče pjeniti.

Avatar wakanda
wakanda
11:08 22.05.2015.

Već te zamijenio...jedan od rijetkih igrača današnje barcelone kojeg poštujem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije