Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolist godine

Vuletić: Sandro Sukno je igrač s tisuću rješenja u igri

'04.08.2012., Engleska, London - Ljetne Olimpijske igre London 2012. Vaterpolo, Hrvatska - Australija. Sandro Sukno. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Igor Kralj/PIXSELL
17.12.2013.
u 12:00

– Kad bi i u napadačkim situacijama imao kvalitetu koju pokazuje u obrambenim zadacima, Bušlje bi sigurno bio najbolji igrač na svijetu

Ostao je zapamćen po svojem šutu sa zadrškom. Božo Vuletić pratio je kretanje vratara i u posljednji je trenutak odlučivao gdje će gađati. Nešto takvo od današnjih igrača čini i Sandro Sukno, kojega je Božo stavio na čelo svoje sedmorke.

– Sukno je igrač s tisuću rješenja u igri. Najkompletniji igrač ne samo u hrvatskom nego i u svjetskom vaterpolu – kratak je i jasan bio danas 55-godišnji Vuletić.

Joke dobar ili odličan

Iako više nije u vaterpolu ni kao igrač ni kao trener, Božo je ostao uz rub bazena. Dapače, ravnatelj je plivališta na kojem je odigrao stotine utakmica i odradio tisuće treninga.

Visoko cijenite i Nikšu Dobuda?

– Njegovo će ime ostati zapisano zlatnim slovima u povijesti vaterpola. Rijetki su takvi sidraši, u napadu je gotovo nezaustavljiv.

Što vam se svidjelo kod Mare Jokovića?

– Ljevorukog Joku bi svaki trener poželio u svojoj momčadi. Smiren je, pouzdan, i nikad neće odigrati ispod jedne zavidne razine. Može biti dobar, vrlo dobar ili odličan, ali nikada slab. Nezamjenjiv je na krilnoj poziciji.

A koje osobine krase Paula Obradovića?

– Sjajan je strijelac i vrlo pozitivan za kolektiv. Zna ugodno iznenaditi.

I na peto ste mjesto stavili jednog Dubrovčanina, ovaj put i jugaša – Andru Bušlju. Kakvu recenziju nudite?

Andro može biti najbolji

– Kad bi i u napadačkim situacijama imao kvalitetu koju pokazuje u obrambenim zadacima, Bušlje bi sigurno bio najbolji igrač na svijetu. I ovako je nezamjenjivi stup i Juga i hrvatske reprezentacije.

A čime vas je osvojio Josip Pavić?

– O njemu doista ne treba trošiti riječi. Najbolji je vratar na svijetu već godinama. Ove je godine imao manjih problema s ozljedama, ali u ključnim utakmicama branio je fantastično.

Među najboljih sedam uvrstili ste još jednog vratara – mladog Marka Bijača?

– Budućnost je pred njim, iako je već sada pokazao da je dostojna zamjena za velikog Pavića.

Vuletićevih sedam:

1. Sandro Sukno (Primorje EB) 7

2. Nikša Dobud (Jug CO) 6

3. Maro Joković (Pro Recco) 5

4. Paulo Obradović (Primorje EB) 4

5. Andro Bušlje (Jug CO) 3

6. Josip Pavić (Mladost) 2

7. Marko Bijač (Jug CO) 1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije