Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završni turnir

Vujović u žurbi, između dva susreta ide na trening u Brežice

PPD Zagreb - Celje
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
01.04.2016.
u 16:30

Zagrebaši večeras u Varaždinu love drugi, a Vardar treći finale.

U Varaždinu danas počinje završni turnir rukometne SEHA Gazprom lige. Ovo je već peta završnica, nakon Zagreba, Skoplja, Novog Sada i Veszprema. U prvoj utakmici igrat će Veszprem i Meškov (18 sati), a u drugoj PPD Zagreb i Vardar (20.30 sati).

– Drago mi je da je toliko novinara u Varaždinu, što znači da je SEHA jako dobar projekt. Od osam najboljih momčadi Europe, tri dolaze iz SEHA lige. Što se tiče Vardara, to je sjajna momčad, vrhunski organizirana. Mislim da je u igri s nama blagi favorit, a vidim da ima i bolju opremu od nas. No, mi možemo pobijediti svaku momčad u Europi pa tako i Vardar. Ne bojimo se nikoga – rekao je Veselin Vujović, trener PPD Zagreba, koji će odmah nakon večerašnje utakmice otputovati u Sloveniju gdje se u subotu u Brežicama okuplja slovenska reprezentacija kojoj je Vujović izbornik.

Obranovićev povratak

– Sloveniju čekaju ozbiljne kvalifikacije za odlazak na Olimpijske igre. Nadam se da se u budućnosti takvo što neće ponoviti, da moram trčati tamo-ovamo – istaknuo je Vujović, koji će nakon duljeg vremena na raspolaganju imati gotovo kompletan sastav, izuzev Luke Stepančića. Dakle, u momčad se vraća Sandro Obranović.

– Želimo poboljšati rezultat od prošle godine kada smo bili treći – istaknuo je Vujović.

Raul Gonzales, trener Vardara, kaže:

– Zadovoljan sam sezonom u SEHA ligi. U osnovnom dijelu sezone bili smo drugi, što je veliki uspjeh. Igramo protiv PPD Zagreba, sjajne momčadi, mješavine mladih i talentiranih te iskusnih igrača. Što se tiče našeg sastava, lakše ozljede imaju Arpad Šterbik i Sergej Gorbok, ali mislim da će večeras igrati – istaknuo je mladi španjolski trener na klupi Vardara.

PPD Zagreb i Vardar imaju po jednu pobjedu i poraz ove sezone u regionalnoj ligi. Zagrebaši su u Zagrebu pobijedili s 30:25, ali su u Skoplju izgubili s 24:33.

Sudar najboljih krila

– U toj prvoj utakmici Vardar je došao na parket izravno iz zrakoplova jer je dan prije u sklopu Lige prvaka igrao u Koldingu. Mi smo pak u Skoplju igrali bez pola momčadi. Eto, večeras je prilika da jedni i drugi u punim sastavima pokažemo tko je bolji – kaže Vujović koji će u nedjelju primiti nagradu za najboljeg trenera lige.

– Ne bih se naljutio i da je netko drugi dobio tu nagradu, no drago mi je da kolege i igrači drugih klubova imaju tako dobro mišljenje o mojem radu. Ta nagrada mi je motiv više da još bolje radim – naglasio je trener PPD Zagreba.

Hrvatski prvak trebao bi imati veliku podršku s tribina.

– Vidjeli ste da podrška i pritisak s tribina Löwenu nisu donijeli ništa dobroga. Mislim da će atmosfera u dvorani biti veći motiv Vardaru nego nama. Dakle, moja momčad mora se koncentrirati na stvari koje će se događati na parketu – zaključio je Vujović.

Zlatko Horvat izabran je za najbolje desno krile SEHA lige.

– Nadam se da će varaždinska Arena biti večeras dobro ispunjena jer se igraju dvije odlične utakmice. Pobjeda nad Löwenom dala nam je dodatni vjetar u leđa i želimo nastaviti s pobjedama. Naravno, ne pita se samo nas nego i Vardar – istaknuo je Zlatko Horvat, kapetan PPD Zagreba, vodeći strijelac kluba sa 63 pogotka u 14 utakmica.

S druge strane je najbolji strijelac Vardara, hrvatski reprezentativac Luka Cindrić. On je postigao 75 pogodaka. Inače, Vardar u sastavu ima trojicu igrača koji su dobili nagradu lige.

Timur Dibirov je najbolje lijevo krilo, Arpad Šterbik najbolji vratar, dok je Ilija Abutović proglašen najboljim obrambenim igračem lige.

>>Rukometaši Zagreba opet igraju protiv giganta!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije