Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPD ZAGREB

Vratari i Stipe jedini drže korak, ostali kaskaju

Domagoj Pavlović - Stipe Mandalinić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
08.09.2017.
u 18:44

Objektivan problem PPD Zagreba dvije su ozlijede koje su se dogodile u trenutku kad sezona još nije ni počela.

Rukometaši PPD Zagreba nisu baš sjajno otvorili sezonu u SEHA Gazprom ligi. Lani su imali pet pobjeda zaredom, a ove sezone su nakon uvjerljive pobjede nad Nexeom pomalo neočekivano uvjerljivo izgubili na gostovanju kod Tatrana (28:33). Kada početku sezone pridodamo sliku s pripremnih utakmica u kojima je Zagreb dvaput izgubio s po devet razlike (Pick Szeged i La Rioja), onda sve to skupa ne izgleda previše optimistično. I dok plasman na završni turnir SEHA Gazprom lige ne bi trebao biti upitan, plasman u osminu finala Lige prvaka itekako je upitan. Ako se nešto pod hitno ne promijeni u igri našeg prvaka.

Objektivan problem PPD Zagreba dvije su ozlijede koje su se dogodile u trenutku kad sezona još nije ni počela. Na dulje razdoblje zagrebaši su ostali bez Davida Miklavčića, a na nešto manje klub je ostao bez Damira Bičanića. I dok se Bičanićev izostanak još nekako može pokrpati, Kasim Kamenica, trener PPD Zagreba, ima ogromnu prazninu na mjestu desnog vanjskog pucača. Nakon što su pustili Luku Šebetića i nakon što je ozlijeđen David Miklavčić, na mjestu ljevaka ostao je tek Mario Vuglač. Pokušava Kamenica igrati s dešnjakom na tom mjestu, no Hrstić se nije pokazao kao idealno rješenje na toj poziciji. Za dovođenje novog desnog vanjskog PPD Zagreba jednostavno nema budžet: jedino što mogu je dovesti nekoga iz hrvatske lige, a tamo dobrih igrača za Ligu prvaka jednostavno nema. Šteta što, primjerice, Bruno Butorac ove sezone nije završio među plinarima. Sada Kamenica ne bi imao problem na toj strani. Potencijal igrača koji je 2013., igrajući za reprezentaciju Hrvatske na Svjetskom prvenstvu do 19 godina osvojio srebro, prepoznao je Slavko Goluža, novi trener Tatrana i odveo ga u Slovačku. A Butorac mu je u prve dvije utakmice SEHA lige postigao 11 pogodaka te u kvalifikacijama za Ligu prvaka u dvije utakmice još 12 pogodaka. U četiri utakmice 23 pogotka sasvim je dobra statistika za desnog vanjskog.

Zanimljiva je ta generacija iz 2013. godine. Mario Cvitanović, Leon Vučko i Bruno Butorac su u Tatranu, Lovro Mihić u Wisli, Ante Grbavac u Vaciju, Ante Kuduz u Dijonu, Marko Mamić u Kielceu, Kristian Bećiri u Celju, Lovro Jotić u Aalborgu... Bila su tamo i dva današnja igrača PPD Zagreba, samo što Luka Mrakovčić sjedi na klupi, a Josip Božić-Pavletić trenutačno je ozlijeđen.

Do početka Lige prvaka i uvijek neugodnog gostovanja u švedskom Kristianstadu (16. rujna), PPD Zagreb će u goste Vojvodini u Novi Sad. Po onome što smo vidjeli na početku SEHA Gazprom lige Vojvodina je jedna od najslabijih momčadi. Za pobjedu će ipak trebati malo više od vratara (Kastelic, Skok) koji su u odličnoj formi i Stipe Mandalinića koji za sada sam igra... 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije