Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOMISLAV DASOVIĆ

VIDEO Večernjakov novinar iz Rotterdama: Dalić je prvi put rekao jednu stvar. I potpuno je u pravu

Novinari  VL-a koji ?e pratiti Svjetsko prvenstvo u Kataru
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/7
15.06.2023.
u 17:00

- Izbornik je staložen, smiren, nimalo euforičan. Naravno, presretan je zbog plasmana. No, prvi put čujemo od njega da Hrvatska želi zlato. Mogao je to reći i u Kataru, no sad je to prvi put javno rekao - rekao je Dasović koji smatra da je Hrvatska favorit za zlato.

Večernjakov novinar Tomislav Dasović ovih se dana nalazi u Rotterdamu gdje izvještava o velikom uspjehu hrvatske reprezentacije i plasmanu u finale Lige nacija. Hrvoje Delač razgovarao je s Dasovićem koji nam je iz hotela hrvatske reprezentacije prenio dojmove iz Nizozemske.

- Nizozemci odavno nisu doživjeli da na njihovom terenu netko toliko dominira, a znamo kakvu oni reprezentaciju imaju. Ovu bih utakmicu svrstao među naše najveće utakmice u povijesti. Ipak, smatram da je Hrvatska na SP-ima ostvarila naše najveće pobjede - protiv Njemačke, Nizozemske, Engleske, Brazila... No, u Uefinim natjecanjima ovo je naša najveća pobjedama. Donijela nam je finale, ali nadam se da nećemo na tome ostati i da ćemo nakon nedjelje govoriti o novoj najvećoj pobjedi Hrvatske - rekao je Dasović.

Dalić je opet pogodio s Brunom Petkovićem.

- Petković je igrač visoke klase, pravi centarfor i s njim treba samo znati. Vratio je Daliću na najbolji način na povjerenje.

Kakav je izbornik nakon utakmice?

- Izbornik je staložen, smiren, nimalo euforičan. Naravno, presretan je zbog plasmana. No, prvi put čujemo od njega da Hrvatska želi zato. Mogao je to reći i u Kataru, no sad je to prvi put javno rekao. Dalić smatra da je ovo najveća reprezentacija koju je Hrvatska imala.

Luka Modrić je opet bio maestralan.

- Modrić najemotivnije prima ovacije publike koje je doživio jučer u Rotterdamu. 20 tisuća ljudi ga je ispratilo, a on je bio istinski ganut i dječački ushićen. Mislim da mu je ovo jedna od najdražih pobjeda u karijeri. Za dobrobit reprezentacije bi bilo najbolje da on nakon Lige nacija nastavi igrati za reprezentaciju jer se on u tom dresu najbolje osjeća. Najviše bih volio da Hrvatska osvoji Ligu nacija zbog Luke Modrića.

Novinari  VL-a koji ?e pratiti Svjetsko prvenstvo u Kataru
1/34

Navijači?

- Navijanje je bilo za čistu desetku. Iskusni Nikša Martinac iz HNS-a kaže da je ovo bilo najbolje ozračje koje su naši navijači ikada stvorili. Interes za finale je ogroman i očekuje se možda i 25 tisuća navijača. Treba naglasiti i da jučer nije zabilježen ni najmanji incident.

Je li vrijeme da vatreni konačno osvoje zlato?

- Finale možemo gledati na način da Hrvatskoj nije potreban imperativ ni pritisak jer je napravila puno ulaskom u finale. Drugi pogled na finale, koji i ja podržavam, je to da Hrvatska s punim pravom može računati na zlato. Hrvatska u taj finale ulazi kao favorit jer smatram da imamo najbolju reprezentaciju na Final Fouru i od toga ne treba bježati. Mi smo nakon Francuske, koje ovdje nema, najbolja reprezentacija. Čvrsto vjerujem u to da Hrvatska ima snage i moći osvojiti Ligu nacija.

Koeman ljutit na kritičare: 'Što ste očekivali? Da ćemo stjerati u kut treću reprezentaciju svijeta?!'

Komentara 7

PE
Pepino
19:41 15.06.2023.

Bravo Hrvatska, sad samo hrabro u finalu. Najbolji smo pogotovu kad oni remetilački faktor nije među igračima, a on neka proba položit vozački, ljudski sigurno nije i neće nikad položit. Naprijed Hrvatska i pozdrav za Šibenik🤙🤙

RO
Roko
10:33 16.06.2023.

Ne slažem se da je Nizozemska najlošija od ostale tri reprezentacije. Nakon sinoćnje utakmice jasno je da su od Nizozemske lošije reprezentacije Španjolske i Italije. Ništa nisu pokazale. Puno novih, mladih, neiskusnih igrača. Ne vidim kako nas Španjolci mogu pobijediti u finalu.

RE
RedTree
18:06 15.06.2023.

Budimo realni dobili smo od tri protivnika, najlakšeg, bez obzira što je domaćin. Jednostavno ova Nizozemska nije ona otprije 10 godina, nema top igrače u sredini i ofenzivi. Još kad se pridoda da su im se dva, tri važna igrača ozlijedila, da im izbornik izvodio neke kombinacije čudne, pobjeda ne čudi. Mi imamo tri top klase:Modrića, Perišića i Brozovića i Kovačića, koji u jakoj sredini iskače. Da nismo išli s onim promašenim eksperimenatom, gdje najboljeg igrača u ofenzivi (33 gola i 26 asistencija) i jedinog koji je klasa prema naprijed i krilni napadač , Perišića stavio u obranu doslovce na početku, već bi do poluvremena riješili utakmicu. Tek kad su poveli i Perišića se gurnulo naprijed proigrali smo. I bilo je vidljivo nakon drugog gola da nam treba jaki centarfor da malo zadrži loptu i radi toga smo primili gol za izjednačenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije