Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRAO U BOLOVIMA

VIDEO Pavić pokazao slomljenu ruku: Frustrirajuće je kad ne možeš dati sto posto

Wimbledon
Foto: Matthew Childs/REUTERS
1/8
10.07.2022.
u 08:00

Podsjetio nas je takav na Janicu Kostelić kad je ono na Sljemenu skijala bez štapa...

Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić nisu uspjeli obraniti naslov wimbledonskih pobjednika u muškim parovima, u finalu ovogodišnjeg turnira svladali su ih Australci Matthew Ebden i Max Purcell sa 7-6 (5), 6-7 (3), 4-6, 6-4, 7-6 (2) nakon četiri sata i 10 minuta igre.

Zlatni olimpijci iz Tokija tako su ostali na jednom zajedničkom osvojenom "grand slam" naslov, Wimbledonu prošle godine. Mektiću je to i jedini naslov u ovoj konkurenciji, dok Pavić još ima i Australian Open 2018. s Oliverom Marachom te US Open 2020. s Brunom Soaresom. Za Ebdena i Purcella je ovo prvi "grand slam" naslov, ranije ove godine su igrali finale Australian Opena koji su izgubili od Kokkinakisa i Kyrgiosa.

Tennis - Wimbledon - All England Lawn Tennis and Croquet Club, London, Britain - July 9, 2022 Australia's Matthew Ebden and Max Purcell after winning their men's doubles final against Croatia's Nikola Mektic and Mate Pavic REUTERS/Hannah Mckay Photo: HANNAH MCKAY/REUTERS
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS

Nikola Mektić i Mate Pavić nakon poraza u finalu Wimbledona stali su pred kamere Sport Kluba. Splitski tenisač pokazao je kako izgleda slomljena ruka, a otkrio je i da će pauzirati šest tjedana.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

- Teško je bilo igrati u takvim okolnostima. Frustrirajuće je kada ne možeš dati sve najbolje od sebe, kada ne možeš dati sto posto na terenu. No, mislim da unatoč porazu moramo biti ponosni na sebe i kako smo odigrali polufinale i finale sa svim tim teškoćama. Borili smo se, dali smo sve od sebe u tim trenucima i bili smo blizu - rekao je Pavić.

Tennis - Wimbledon - All England Lawn Tennis and Croquet Club, London, Britain - July 9, 2022 Croatia's Nikola Mektic and Mate Pavic react during their men's doubles final against Australia's Matthew Ebden and Max Purcell REUTERS/Hannah Mckay Photo: HANNAH MCKAY/REUTERS
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS

Zbog frakture kosti u zapešću desne ruke tom se rukom uopće nije mogao koristiti, pa iako je ljevak to mu je bio veliki hendikep. Podsjetio nas je takav na Janicu Kostelić kad je ono na Sljemenu skijala bez štapa... Na kraju velike borbe koja je trajala četiri sata i 10 minuta jednoruki Mate i dvoruki Nikola morali su priznati poraz - 6:7 (5), 7:6 (3), 6:4, 4:6, 6:7 (2:10). Šteta je što su naši propustili break prednosti u odlučujućem setu.

Komentara 1

CO
Cosinus
10:13 10.07.2022.

Bravo dečki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije