Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGUBILI U FINALU

Mektić nakon drame na Wimbledonu: Bila su to dva najemotivnija meča u mom život

Wimbledon
Foto: Matthew Childs/REUTERS
1/5
10.07.2022.
u 07:30

No, da je Mate bio zdrav, uvjereni smo da bi naši dobili ovaj meč bez velikih teškoća. Ali, svaka čast Paviću na herojskoj borbi s takvim hendikepom.

Nikola Mektić i Mate Pavić nisu uspjeli obraniti naslov u Wimbledonu, iako su u finalnom dvoboju protiv Australaca Ebdena i Purcella pružili sve što su mogli, pa i više toga. Naš je dvojac, naime, bio vidljivo hendikepiran jer je praktično finale odigrao s trima rukama, budući da je Mate igrao ozlijeđen.

Zbog frakture kosti u zapešću desne ruke tom se rukom uopće nije mogao koristiti, pa iako je ljevak to mu je bio veliki hendikep. Podsjetio nas je takav na Janicu Kostelić kad je ono na Sljemenu skijala bez štapa... Na kraju velike borbe koja je trajala četiri sata i 10 minuta jednoruki Mate i dvoruki Nikola morali su priznati poraz - 6:7 (5), 7:6 (3), 6:4, 4:6, 6:7 (2:10). Šteta je što su naši propustili break prednosti u odlučujućem setu.

Foto: Sportklub

No, da je Mate bio zdrav, uvjereni smo da bi naši dobili ovaj meč bez velikih teškoća. Ali, svaka čast Paviću na herojskoj borbi s takvim hendikepom.

- Teško je, 6:7 u petom setu... Moram čestitati dečkima na tituli, imali su nevjerojatan turnir, toliko su se puta vraćali i nakon meč-lopti, nakon 1:2 u setovima, igrali su na sjajnom nivou. Svaka im čast. Koliko god je teško, ponosan sam na zadnja dva meča. Bila su to dva najemotivnija meča u mom životu - rekao je Mektić.

Pavić se osvrnuo na svoju ozljedu.

Tennis - Wimbledon - All England Lawn Tennis and Croquet Club, London, Britain - July 9, 2022 Croatia's Nikola Mektic and Mate Pavic in action during their men's doubles final against Australia's Matthew Ebden and Max Purcell REUTERS/Hannah Mckay Photo: HANNAH MCKAY/REUTERS
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS

- Dogodilo se to u prvom setu polufinala, fraktura kosti. Bilo je jako teško igrati s time dva meča. Bili smo blizu, frustrirajuće je. Nisam bio na 100 posto, no oni su zaslužili pobijediti, dobili su nekoliko mečeva preokretima, a mi možemo biti ponosni kako smo odigrali zadnja dva meča - rekao je i za kraj poručio:

- Želim zahvaliti svima u kutu: obitelji, djevojci, sestri. Navijali su i učinili ovo najboljim trenucima karijere. Jako smo ponosni.

Komentara 1

Avatar Bud Humski
Bud Humski
09:58 10.07.2022.

Ja sam uvjeren da bi Pavic i Mektic izasli kao pobjednici da je Pavic bio potpuno zdrav. I ovako su bili vrlo blizu iako su izgubili mnogo poena zbog Paviceve ozljede. Pavic je desnu ruku koristio samo za bacanje loptice u zrak kad je servirao, a to je veliki hendikep za igraca koji backhand igra s obje ruke. Uz to je morao i paziti da se opet ne posklizne i padne na tu desnu ruku... Doista steta, pogotovo zato sto su imali i break u petom setu. Ali tako je valjda moralo biti. Cestitke i jednom i drugom za odlicnu igru i borbenost, a pogotovo Pavicu koji je i polufinale i finale odigrao doslovice s jednom rukom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije