Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

VIDEO Kaos u Italiji: Navijači pretvorili Bresciju u ratnu zonu. Igrače i obitelji čuva policija

Screenshot twitter
02.06.2023.
u 13:28

Kultni klub ispao je u treću ligu poslije 38 godina što je izazvalo ogorčenje kod domaćih pristalica

Brescia, kultni klub za koji su igrali Roberto Baggio, Andrea Pirlo, Luca Toni, Pep Guardiola, dramatično je doživjela povijesnu katastrofu na domaćem terenu. U uzvratnoj utakmici doigravanja za opstanak u Serie B do pete minute sudačke nadoknade vodili su 1:0 protiv Cosenze, koja je prvi dvoboj dobila istim rezultatom.

No onda su gosti u zadnjem napadu izjednačili i tako se spasili ispadanja na radost svojih navijača koji su došli s drugog kraja Italije na sjever države. Naravno, to je izazvalo ogorčenje navijača Brescie, jer je njihov klub prije samo tri godine igrao u Serie A, a sada je nakon 38 godina ispao u treću ligu. No, nitko nije mogao slutiti u što će se pretvoriti ogorčenje domaćih ultrasa i huligana.

Neposredno nakon primljenog pogotka, navijači Brescije zasuli su teren pirotehnikom, nakon čega su sa sjeverne tribine utrčali u teren mašući bakljama, nakon čega su suci i igrači oba kluba pobjegli u svlačionice. Sudac je, naravno, prekinuo utakmicu prije nego što je pobjegao. Utakmica je nastavljena nakon što je policija uspjela istjerati navijače Brescije s terena, nakon žestoke tučnjave.

GALERIJA Jokić odao počast Draženu Petroviću nakon što je poveo u NBA finalu

1/6

Nakon tog sukoba navijači Brescie napustili su stadion, ali samo kako bi napravili kaos izvan njega. S parkirališta su gostujuće navijače zasuli bakljama, raketama i petardama, nakon čega je sudac definitivno prekinuo utakmicu iako je do kraja ostalo još minutu i pol. Potom se nastavilo divljanje huligana u okolici stadiona.

VEZANI ČLANCI:

Navijači Brescije palili su automobile, uključujući i vozilo Mathieua Huarda, braniča njihovog kluba, i nastavili se tući s policijom na ulicama oko stadiona. Dio ultrasa otišao je u 20 kilometara udaljeni trening kamp Brescije i uništio ga. Nakon toga su navijači Brescie postavili tzv. punktove po cijelom gradu, a u tim sačekušama vrebali su sve: policiju, navijače suparnika, igrače kluba za koje navijaju... Zato su igrači Brescie, kao i članovi njihovih obitelji, ostali su zaključani do ranih jutarnjih sati, stadion je pod policijskom zaštitom.

Komentara 1

DM
drazen.muhvic
18:17 02.06.2023.

Koliko moraš biti ograničen, pa raditi sve te gadarije zbog stvari koja je manje bitna od mijenjanja datuma na zidnom kalendaru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije