Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIVNA GESTA

VIDEO Kadar za naježiti se: Hrvatski navijači izvijesili transparent za Jeana Nicoliera i poručili "Merci"

Foto: Vecernji.hr
1/8
06.06.2022.
u 19:06

Kao 25-godišnjak ubijen je na Ovčari, zajedno sa 199 drugih hrvatskih branitelja. Njegova hrabrost i odluka da stane na pravu stranu u "ratu koji nije njegov" ostala je upamćena do današnjeg dana.

Navijači hrvatske nogometne reprezentacije u Splitu su se satima prije početka utakmice s Francuskom u Ligi nacija (20:45, Nova TV) zagrijavali za ono što će uslijediti na Poljudu, a već oko 18:30 uputili su se na stadion.

Ulice su do tog trenutka bile prepune i tko god se našao u Splitu, nije mogao ne zamijetiti da igraju vatreni. Prepoznatljive "kockice", razdragana pjesma i kafići puni do posljednjeg mjesta, bili su i više nego jasan pokazatelj onoga što će se dogoditi kasnije tijekom dana.

Oni najodaniji navijači vatrenih, udruga "Mi, Hrvati", pripremaju nekoliko iznenađenja za reprezentativce, a glavno će se odnositi na kapetana Luku Modrića i njegov 150. nastup u voljenom mu dresu.

Detalje nisu željeli iznositi jer nisu imali namjeru pokvariti iznenađenje, no zato nije promakla jedna velika gesta, koja će svakako biti u prvom planu i na Poljudu. Ne samo hrvatskim navijačima i medijima, već i francuskima.

Uz fotografiju heroja Vukovara i Domovinskog rata, Francuza Jean-Michela Nicoliera, stoji jednostavna poruka "Merci" (hrv. hvala). Kao 25-godišnjak ubijen je na Ovčari, zajedno sa 199 drugih hrvatskih branitelja. Njegova hrabrost i odluka da stane na pravu stranu u "ratu koji nije njegov" ostala je upamćena do današnjeg dana.

Svakako, transparent i poruka za naježiti se i jedino što se može, jest aplaudirati joj.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Komentara 5

PR
prajdali100
19:28 06.06.2022.

Super ideja !!! Bravo.

DU
dukatante
09:52 07.06.2022.

Torcido,evo,treba biti čovjek...

DU
Deleted user
23:11 06.06.2022.

" izvijesili" ?.... pa tko to ne zna ije i je? Izvjesili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije