Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEDIJSKE SLOBODE?

VIDEO Još jedan incident u javljanju uživo napadnuta ekipa: 'Mislio sam da će nas zarobiti'

Foto: Twiiter
1/3
25.11.2022.
u 12:30

Pogledajte trenutak kada su grubi katarski dužnosnici prekinuli TV prijenos uživo nakon što su rekli argentinskom novinaru da prestane snimati dok je intervjuirao nogometnog navijača u invalidskim kolicima.

Kao nikada ranije, zapad, predvođen Briancima, oštro bojkotira Svjetsko prvenstvo u Kataru zbog kršenja ljudskih prava i općenito izostanka vladavine prava. Neugodna situacija sada se dogodila argentinskim novinarima, prenosi Daily Mail.

Visoki muškarac u arapskoj halji i pokrivalu za glavu naredio je Joaquinu Alvarezu da mu pokaže svoju novinarsku propusnicu prije nego što je naredio snimatelju da usmjeri svoj objektiv u stranu.

Kolege iz studija u Buenos Airesu rekli su 'ovakva je katarska vladavina' dok su izražavali zabrinutost zbog onoga što se događa uživo u Dohi.

Foto: Twiiter

Incident, koji se dogodio i danskoj ekipi, dogodio se i tijekom javljanja uživo za Nosotros a la Mañana, popularnu emisiju na argentinskom kanalu El Trece.

Alvarez, koji inače vodi program u studiju u svojoj domovini, šalio se s argentinskim navijačima o njihovom omiljenom TV kanalu kada su ga prekinuli neidentificirani službenik i još dvojica muškaraca koji su se pojavili nekoliko sekundi kasnije.

Bio je prisiljen stati s razgovorom nekoliko sekundi nakon što je navijač u invalidskim kolicima s kojim se šalio priznao da je 'tužan' zbog šokantnog poraza južnoameričke nacije od Saudijske Arabije u njihovoj prvoj utakmici na prvenstvu.

Foto: Twiiter

Prekid prijenosa uživo dogodio se u Barwa Villageu, poslovno-stambenom kompleksu u predgrađu Dohe koji je dovršen 2010. godine i proširen za Svjetsko prvenstvo.

Novinar i ekipa kasnije su nastavili snimanje iz stražnjeg dijela automobila, a Alvarez je rekao gledateljima da je bio prisiljen napustiti to područje nakon što mu je rečeno da je mjesto na kojem radi 'privatno'.

Inzistirajući da je njegova papirologija uredna i da ima sve potrebne dozvole, rekao je: 'Bio sam uplašen i mislio sam da će me zarobiti.

'Osoba koja je zaustavila snimanje izašla je iz kombija i na vrlo grub način nam rekla da ne možemo više snimati jer smo u privatnom prostoru.

'Rekao sam mu da pokazujemo nešto lijepo, ali oni su nam rekli da moramo ići i dogodio se trenutak kada su nam čak htjeli uzeti opremu.

Nicolas Magaldi, koji mijenja Alvareza na mjestu voditelja programa dok njegov kolega prati Svjetsko nogometno prvenstvo, odgovorio je rekavši: 'Ovo je primjer teške cenzure i to moramo reći.

'Pokrili su kameru, nisu nam dopustili da snimamo, naredili su vam da odete na nepristojan način, a povrh toga osoba koja je pričala nije se identificirala.'

Katarski dužnosnici na kraju su se ispričali i nakon sličnog incidenta prije manje od dva tjedna u koji je bila uključena danska televizijska ekipa.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


>> VIDEO: Krenule kombinacije: Evo što će biti ako Hrvatska bude imala isti broj bodova kao Maroko ili Belgija

Komentara 6

Avatar Slatkica
Slatkica
14:27 25.11.2022.

zasto su uopce odlucili odrzati SP u zemlji koja ne postuje ljudska prava?...da bi sada neprestano kukali?

MA
Mandalorian
14:49 25.11.2022.

Muskarci hodaju u haljinama, a zabranili dugine boje... Cudan neki svijet.

MA
Mandalorian
14:49 25.11.2022.

Muskarci hodaju u haljinama, a zabranili dugine boje... Cudan neki svijet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije