Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOZNAJEMO

Velimir Zajec potpisat će profesionalni ugovor s Dinamom, više neće biti volonter

Zagreb: Konferencija za medije novog predsjednika Velimira Zajeca
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
12.04.2024.
u 10:19

Odluka o profesionalizaciji funkcije predsjednika sasvim je logična, pogotovo s obzirom na obujam posla kojeg je Zajec prihvatio i koji trenutačno radi. Uostalom, predsjednici su profesionalci u svim ozbiljnijim europskim klubovima

Velimir Zajec bit će profesionalni predsjednik Dinama, neće tu funkciju obnašati na volonterskoj bazi kao što je to godinama činio Mirko Barišić. Zajec će ovih dana potpisati ugovor, a doznajemo da taj iznos nije peteroznamenkasti (u eurima), već manji. 

Odluka o profesionalizaciji funkcije predsjednika sasvim je logična, pogotovo s obzirom na obujam posla koji je Zajec prihvatio i koji trenutačno radi. Novi predsjednik uključio se u mnoge poslove u klubu, cjelodnevno je involviran, i zato bi bilo nelogično da za to nije plaćen. Uostalom, funkcija predsjednika profesionalna je u gotovo svim ozbiljnijim europskim klubovima. Ustvari je dosadašnji model volontera bio nelogičan. Iako je ostao iz vremena dok je Mirko Barišić bio samo promatrač svega što je radio Zdravko Mamić, pa pritom nije imao ni približnu odgovornost i posla koji je sada preuzeo Zajec.

Podsjetimo, Zajec je predsjednik Dinama postao 10. ožujka nakon napete borbe s Barišićem, a otkad je stigao u klub, povukao je brojne dobre poteze. Prvo je bezrezervno stao iza trenera Sergeja Jakirovića, potom je uz pomoć IO-a imenovao novog sportskog direktora Marka Marića, a i na Zajecovu inicijativu klub je oformio nekoliko odbora – za financijska i organizacijska pitanja, za stadion, članstvo te odbor za sponzorstvo.

Također, otkad su "Zajecovi proljećari" preuzeli vođenje kluba, Dinamo je dvaput pobijedio Hajduk na Poljudu te nanizao pet pobjeda uz samo jedan poraz, onaj u PAOK-u.

 
Ključne riječi

Komentara 4

ST
starsandstripes
13:32 12.04.2024.

Počelo je..ugovor nije peteroznamenkasti???? Pa objavi koliki je???? Bit će poslovna tajna???

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
12:01 12.04.2024.

Došao zeko u Dinamo zbog ljubavi. Prema novcu.

CA
capetanmali1
14:23 12.04.2024.

Voli on Dinamo ali ipak euro je jaci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije