Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI ČEŠKE

Perasović: Puno hrvatskih igrača je bez napadačkog samopouzdanja

Velimir Perasović
Foto: Pixsell
12.09.2015.
u 10:55

'S obzirom na njegovo stanje, ne računam da nam može nešto pomoći.'

U završnih pet minuta utakmice s Gruzijom, košarkaški izbornik Velimir Perasović vidio je Hrvatsku kakvu, kao njezin glavni strateg, ne želi vidjeti. Ispuhanu, nemoćnu, malodušnu... s bijelom zastavom.

– Može se izgubiti i igrati loše i to potpuno razumijem jer sam bio igrač i znam kako to izgleda kada nemate svoj dan, kada ne možete ništa pogoditi jer nemate lakoću i mekoću igre. No, najgore je kada se prestanete boriti – istaknuo je hrvatski izbornik.

Samo Česi u mislima

Još gore od predaje u natjecateljski nevažnoj utakmici bilo bi kada bi naši izgubili u nedjelju od Češke (12 sati).

Nakon SP-a, ispasti ponovo u osmini finala bio bi težak udarac za hrvatsku košarku i njezin ionako problematičan status u očima prosječnog kibica. Strahuje li izbornik od toga?

– Ne dvojim da ćemo u nedjelju igrati puno bolje. Gruzija nas je dobro tresnula o pod pa se nadam da smo sada svjesni da nam se bez pravog pristupa može dogoditi da nas svatko pobijedi pa čak i pregazi. Sada nam je valjda jasno kako moramo igrati da bismo nešto napravili.

Koliko se takva pljuska može iskoristiti u psihološkoj pripremi momčadi za utakmicu nakon koje nema popravnog?

– To bi nam svima trebala biti dobra poduka, a osim toga kada dođete u fazu natjecanja u kojoj je svaka utakmica odlučujuća onda je i svaki suparnik težak. Suparnika nismo mogli birati, a taj dan odlučujuće će biti raspoloženje igrača, koncentracija i energija. Moramo vratiti enegiju da bismo se suprotstavili momčadi izvanrednih atleta poput centra Veselyja i netipičnog razigravača, dvometraša Satoranskog.

Kad smo pokušali navesti Perasovića na to da pogleda malo preko brijega i kaže nešto o mogućem četvrtfinalu sa Srbijom, odmah nas je vratio na početne pozicije.

– Trenutačno ne možemo i ne smijemo razmišljati ni o čemu drugom osim o osmini finala, jer sve momčadi u jednoj utakmici mogu biti opasne. Moramo odgovoriti na atletski potencijal Čeha i igrati napadački puno kvalitetnije nego u posljednje dvije utakmice.

I Bogdanović izvan ritma

Koliko je zabrinjavajuće što vrstan šuter poput Damjana Rudeža nema nimalo šuterskog samopouzdanja?

– Nije samo Damjan u pitanju. I Bogdanović je izvan ritma, zbog ozljeda s kojima se borio. Puno je igrača bez napadačkog samopouzdanja, no svi imaju vremena to poboljšati.

Premda je neoporavljeni Marko Tomas došao s momčadi u Francusku, glavni strateg hrvatske reprezentacije o njemu puno ne razmišlja.

– S obzirom na njegovo trenutačno stanje, ne računam da nam nešto može pomoći, no vidjet ćemo kada liječnici kažu ima li izgleda da Marko ipak zaigra.

>> Zbog adrenalina igrači žele čuti: 'Igraj 
i treniraj, ništa ti se ne može dogoditi'

>> Perasović uoči Češke: Oporavili smo se od poraza, ne razmišljamo o onome što je bilo

>> Poraz od Gruzije nije ugodan, ali neće štetiti i brzo će na njega zaboraviti

>> Hrvatska protiv Češke točno u podne, prođemo li čeka nas Srbija

Komentara 16

RU
rukomlat
12:26 12.09.2015.

motivator.

Avatar Milimir
Milimir
14:01 12.09.2015.

Jan Veseli je dobar krilni centar, ali nužno igra klasičnog centra jer nemju visokih igrača... Samo spuštati na naše centre. Naravno, to je samo moje mšljenje, ako krene šut, svakako treba šutati iz van... Eto Perase, sad smo favoriti.

Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
16:56 12.09.2015.

imamo nekoliko dobrih igrača, ali nemamo ekipu. Fali jedan vođa, ne zove se jedinica ( razigravač, plej ) u košarci tako bez veze. Dakle, bez pravog razigravača igramo nerezonski, uzimamo nerezonske šuteve i promašujemo. I naravno, obrana, to je pak poseban problem, jer nema agresivnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije