Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLED - JOSIP VRANKOVIĆ

Poraz od Gruzije nije ugodan, ali neće štetiti i brzo će na njega zaboraviti

Eurobasket
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
11.09.2015.
u 13:55

Sustav natjecanja je takav da igrači neće imati vremena previše okretati glavu, odlaze u Francusku, na najvažniji dio turnira i nema smisla vraćati se unatrag i plakati zbog ovog poraza.

Nije ugodno izgubiti posljednju utakmicu kod kuće, ali uvjeren sam kako poraz od Gruzije s kojim su naši zaključili zagrebački dio Eurobasketa neće u nastavku turnira psihološki utjecati na reprezentaciju.

Sustav natjecanja je takav da igrači neće imati vremena previše okretati glavu, odlaze u Francusku, na najvažniji dio turnira i nema smisla vraćati se unatrag i plakati zbog ovog poraza. Dakako, u stručnom stožeru, sigurno će analizirati što i kako se događalo...

Imperativa pobjede protiv Gruzije nije bilo i to je utjecalo na konačni ishod. Dečkima je u podsvjesti bilo da su već ranije osigurali drugo mjesto u skupini koja se igrala u Areni i energetski nisu odigrali na nivou svih 40 minuta kao što su trebali. S druge strane, Gruzija se pokazala kao dobra momčad, s kvalitetnim igračima, koja igra vrlo čvrsto.

Ako ćemo analizirati što su naši pokazali na turniru, a ruku na srce, osim ove posljednje utakmice, prevladale su redom dobre stvari. Protiv Grčke, favorita za medalju, odigrali su jako dobru utakmicu. Igra protiv Makedonije, pogotovo u drugom poluvremenu bila je na tom tragu, kao i protiv Slovenije. Dobrih detalja bilo je mnogo i na njih se treba fokusirati te graditi igru za Francusku.

Krunoslav Simon je igrao briljantno, Luka Žorić je unio jako puno pozitivne energije, Bojan Bogdanović je dokazao da je igračka veličina, stisnuo je zube, treba to cijeniti. Dario Šarić pokazuje veliku želju, Roko Ukić podredio se momčadi, imao drugu ulogu nego što smo ga navikli gledati. Konačno, sublimiramo li sve što smo kroz skupinu vidjeli u Areni, kroz skupinu optimist sam što se tiče naših utakmica koje slijede.

Dečki, sretno u Francuskoj!

>> Hrvatska protiv Češke točno u podne, prođemo li čeka nas Srbija

>> 'Duša me boli kad vidim toliko praznih mjesta u Areni!'

Komentara 1

Avatar KiM
KiM
00:22 12.09.2015.

Ja barem ste odmarali one najbolje protiv Gruzije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije