Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treći strijelac u povijesti

Veliko priznanje za Kanea! Liverpoolova legenda: 'Ne dobiva poštovanje koje zaslužuje'

Premier League - Nottingham Forest v Tottenham Hotspur
David Klein/REUTERS
29.08.2022.
u 11:15

- Alan i Wayne dva su najbolja napadača koje je Engleska ikada imala, pa mi je čak i biti u toj kategoriji lijepo. Ali želim se nastaviti gurati, vidjeti koliko daleko mogu ići. Do sada je to bio dobar početak sezone - kazao je 29-godišnji napadač koji je u prva četiri kola zabio četiri gola.

Postigavši dva gola u pobjedi Tottenhama protiv Nottingham Foresta, kapetan Spursa Harry Kane uspeo se na diobu trećeg mjesta najboljih strijelaca Premier lige svih vremena.

Kane je stigao do brojke od 187 golova u Premier ligi koliko je zabio i Andy Cole, a samo su Alan Shearer (260) i Wayne Rooney (208) zabili više golova u povijesti natjecanja.

- Alan i Wayne dva su najbolja napadača koje je Engleska ikada imala, pa mi je čak i biti u toj kategoriji lijepo. Ali želim se nastaviti gurati, vidjeti koliko daleko mogu ići. Do sada je to bio dobar početak sezone - kazao je 29-godišnji napadač koji je u prva četiri kola zabio četiri gola.

- Svake sezone želim zabijati golove, želim biti među tim imenima i uzbuđen sam zbog izazova. Još je daleko, sigurno, ali još uvijek se osjećam fit, osjećam da je ispred mene još mnogo godina - dodao je.

Liverpoolova legenda Jamie Carragher smatra kako će zvijezda Spursa dostići Shearera.

- Uhvatit će ga. Mislim da će Harry nastaviti igrati i sa 34, 35 godina. Možda ne za Tottenham, ali neće otići u mirovinu. Preselit će se negdje i nastaviti sve dok ga ne dobije. Mislim da ne dobiva poštovanje koje zaslužuje - kazao je Carragher.

Nakon prva četiri kola Spursi se nalaze na trećem mjestu ljestvice engleskog prvenstva s 10 bodova, koliko imaju i Manchester City i Brighton, dok je na vrhu ljestvice Arsenal s 12 bodova.

- Harry mora biti naša referentna točka na terenu u svakom trenutku, on mora biti vođa ove momčadi i mislim da radi jako dobro - rekao je menadžer Spursa Antonio Conte.

- On je potpuno uključen u ovaj projekt i stvarno sam sretan zbog njega - dodao je.

Ukupna ljestvica strijelaca Premier lige

260 - Alan Shearer
208 - Wayne Rooney
187 - Harry Kane, Andy Cole
184 - Sergio Aguero
177 - Frank Lampard
175 - Thierry Henry
163 - Robbie Fowler
162 - Jermain Defoe
150 - Michael Owen...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije