Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U BRUXELLESU

Veliko priznanje: Hrvatski grad proglašen je Europskim gradom sporta za 2024. godinu

Makarska rivijera
Bruno Fantulin/PIXSELL
08.12.2023.
u 12:08

U delegaciji Grada Makarske u Bruxellesu su uz gradonačelnika bili i potpredsjednik Gradskog vijeća i savjetnik za sport Stjepan Zelić i Jure Pribisalić, članovi užeg tima koji je radio na pripremi kandidature, te predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Makarske Ante Bilić.

Makarska je jučer, na svečanosti koja se održala u Bruxellesu, proglašena Europskim gradom sporta 2024. godine u kategoriji gradova do 25 000 stanovnika.  Kriteriji za dobivanje titule bili su sportska infrastruktura, programi rekreacije i sporta namijenjeni građanima svih dobi i uzrasta, poticanje na bavljenje sportom, iskustvo organizacije prestižnih međunarodnih sportskih natjecanja, organizacija natjecateljskog sporta i klubova, te financiranje sporta.

GALERIJA HNS odabrao kamp reprezentacije za Euro

Makarska rivijera
1/8

U ime Grada, priznanje je primio gradonačelnik Zoran Paunović koji je istaknuo kako se radi o tituli koja treba služiti kao poticaj svim dionicima makarskog sporta.

"Ovo je priznanje prije svega za sve građane Makarske, jer se radi o zajedničkom naporu. Trenutno izdvajamo osam posto proračuna na sport, dok je u europskim zemljama prosjek 2-3 posto, više od trideset sportskih udruga djeluje u Makarskoj, a više od trećine stanovništva je sportski aktivno, tako da se radi o priznanju koje je samo kruna dosadašnjih nastojanja svih nas", poručio je makarski gradonačelnik, naglasivši kako su benefiti ovog priznanja brojni.

"Osim što se radi o neprocjenjivoj reklami, ovo priznanje je i dio mozaika promjena koje želimo uvesti u Makarskoj. Prije svega mislim na zaokret od masovnog prema održivom turizmu koji je fokusiran na specifične demografske skupine."

VEZANI ČLANCI:

U delegaciji Grada Makarske u Bruxellesu su uz gradonačelnika bili i potpredsjednik Gradskog vijeća i savjetnik za sport Stjepan Zelić i Jure Pribisalić, članovi užeg tima koji je radio na pripremi kandidature, te predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Makarske Ante Bilić. Podsjetimo, povodom kandidature za naslov European Town of Sport 2024 u Makarskoj su ovog listopada boravili članovi Europskog udruženja ACES Europe (Europski gradovi i regije sporta) iz Bruxellesa: prvi potpredsjednik Vincenzo Lupatteli, glavni tajnik Hugo Alonso i članica Upravnog odbora Andrea Junger, koji su zaključili kako Makarska ima najveće investicije u sportu, gledajući na ulaganja po stanovniku, a da je posebno izdvaja izrazito visoka uključenost stanovništva u sportske aktivnosti. 

VEZANI ČLANCI:

"Volio bih da ovo bude poticaj našim građanima, ali i nama samima, da nastavimo raditi na dobrobit ukupnog makarskog sporta, a posebno sportskim udrugama da se još aktivnije uključe te u suradnji s gospodarstvenicima podignu sport na još više grane", zaključio je makarski gradonačelnik, čestitavši svim Makarankama i Makaranima na osvojenom priznanju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije