Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australian Open

Vekić i Lučić Baroni izborile nastup u drugom kolu

Donna Vekić
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
16.01.2018.
u 09:16

Vekić (WTA-52.) je prolaz u drugo kolo osigurala pobjedom od 7-5, 6-3 nad Japankom Nao Hibino (WTA-96.).

Hrvatske tenisačice Donna Vekić i Mirjana Lučić Baroni plasirale su se u drugo kolo prvog grand slam turnira sezone nakon što su u utorak u prvom kolu bile bolje od Japanke Nao Hibino i Amerikanke Shelby Rogers.

Vekić (WTA-52.) je prolaz u drugo kolo osigurala pobjedom od 7-5, 6-3 nad Japankom Nao Hibino (WTA-96.). U meču koji je trajao sat i 49 minuta hrvatska je tenisačica servirala dva asa, a Japanka tri, ali je Vekić realizirala više poena i na prvom i na drugom servisu (77 posto i 63 posto). Vekić nije izgubila ni jedan svoj servis, a suparnici ga je uzela tri puta. Ovo je bio njihov drugi međusobni ogled i prva pobjeda hrvatske tenisačice.

Donna Vekić
1/7

U drugom kolu će Vekić igrati protiv Njemice Angelique Kerber, 16. na WTA ljestvici, s kojom je igrala jednom prošle godine i izgubila.   

Mirjana Lučić Baroni je za plasman u drugo kolo slavila protiv Amerikanke Shelby Rogers sa 7-6(8/6), 5-7, 6-2 nakon dva sata i 20 minuta igre. 

Iako je hrvatska tenisačica imala više dvostrukih pogrešaka (deset naprama četiri), bila je bolja na prvom i drugom servisu od Amerikanke, osam joj je puta uzimala servis i ukupno je osvojila 113 od 213 bodova, dok je Rogers osvojila 100.

Ovo je bio treći susret između Lučić Baroni, 30. tenisačice svijeta, i Rogers, 67. na WTA ljestvici, i treća pobjeda Hrvatice.  

Za prolaz u treće kolo Lučić Baroni će se boriti protiv Bjeloruskinje Aliaksandre Sasnovich, 87. na WTA ljestvici, i to će im biti prvi međusobni ogled.    

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije