Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marin Čilić:

Lijepa uvertira za Osijek, no mogu ja i bolje!

16.01.2018.
u 08:21

Naš najbolji tenisač - i najveći adut u Melbourneu - Marin Čilić ponovno je prilično oscilirao, ali je ipak bez većih problema izborio ulazak u drugi krug

Prvi dan teniskog Australian Opena bio je relativno uspješan za hrvatske tenisače i tenisačice. Dalje idu svi koji su nastupili izuzev – Borne Ćorića. Velika nada hrvatskog i svjetskog tenisa nije opravdala očekivanja, Borna je poražen u dvoboju s 28-godišnjim Australcem Johnom Millmanom, 122. tenisačem svijeta, sa 5:7, 4:6, 1:6, poslije dva sata i 20 minuta prilično teške borbe.

Pri tome je Borna dva puta oduzimao servis suparniku, ali ga je i šest puta izgubio. Domaći igrač, naravno, nikad nije dobar ždrijeb, ali Borna bi morao rješavati i takve izazove želi li jednog dana biti među 10 najboljih tenisača svijeta.

Petra Martić prva dalje

Prva je od naših u drugo kolo ušla Petra Martić. Bilo je puno preokreta u njezinu dvoboju s Belgijkom Alison Van Uytvanck (78.), ali Splićanka se bolje snašla u završnicama oba seta i pobijedila sa 7:6 (5), 6:3. Petri je to druga pobjeda u glavnom turniru Australian Opena, prvu je postigla 2011. kada je prošla kvalifikacije, ali ju je u drugom kolu svladala Agnieszka Radwanska.

1/8

Iznimno važnu pobjedu postigao je naš veteran Ivo Karlović. Dokazao je da može pobjeđivati i s 38 godina, sa 7:6 (3), 6:3, 7:6 (2) (spasio je set-loptu u prvoj dionici) nadvisio je 16 godina mlađeg tenisača iz Srbije Lasla Djerea (85.). Pobjedom nakon teške ozljede gležnja (u listopadu prošle godine u Antwerpenu) i gotovo tromjesečne stanke visoki je Zagrepčanin (211 cm) zaustavio daljnji pad na ATP listi. Trenutačno je 92. na svijetu.

Naš najbolji tenisač - i najveći adut u Melbourneu - Marin Čilić ponovno je prilično oscilirao, ali je ipak bez većih problema izborio ulazak u drugi krug. Kanađanina Vaseka Pospišila (105.), koji je zamijenio Tajvanca Lua koji je otkazao zbog ozljede, nadjačao je sa 6:2, 6:2, 4:6, 7:6 (5), uz 20 asova.

U drugom kolu Čilić će igrati protiv Portugalca Joaa Souse koji je svladao Nijemca Dustina Browna, u pet setova. Marin je sa Sousom (70.) dosad igrao tri puta i sva je tri puta slavio.

U četvrtak i petak prava žega

- Pobjeda nad Pospišilom lijepa je uvertira uoči dvoboja u Davisovu kupu između Hrvatske i Kanade. U dvoboju sa Sousom ću također morati biti maksimalno usredotočen jer je on solidan igrač. No, nema velike udarce, što meni odgovara. Uvjeren sam da mogu bolje igrati nego u prvom meču. Prvi meč nije me iscrpio, pa ću moći igrati još agresivnije - kazao je Čilić.

1/9

Lijep niz hrvatskih pobjeda u Melbourne Parku zaokružila je mlada Jana Fett koja je u svom prvom nastupu na nekom od Grand Slam turnira (i to na onom na kojem je igrala u juniorskom finalu) sa 6:3, 6:2 svladala Japanku Misu Eguchi (436.). Vrbovčanka se nije puno potrošila (meč je trajao sat i 13 minuta), pa će moći dati sve od sebe u dvoboju drugog kola protiv druge tenisačice svijeta Dankinje Caroline Wozniacki.

Burnije nego u susretima naših predstavnika bilo je u meču susjeda Damira Džumhura iz BiH. On je uistinu napravio veliki preokret, u dvoboju s Talijanom Lorenzijem izgubio je prva dva seta sa 3:6, 2:6, u trećem došao je do tie-breaka, ali nije se predavao. Podržan svojim Bosancima koji su za njega navijali kao na nogometnoj utakmici, Sarajlija je dobio 13. igru trećeg seta sa 7:5, a potom i preostala dva seta sa 6:2, 6:4. I tako nakon četverosatne velike borbe došao do velike pobjede, unatoč ozljedi noge, svađama sa sucima i slomljenim reketima.

Kako je u Melbourneu u ponedjeljak bilo djelomično oblačno, temperatura nije prelazila 25 stupnjeva i bilo je ugodno igrati. No, sinoptičari za četvrtak i petak prognoziraju pravu australsku žegu i temperature do 35 stupnjeva, a u tom slučaju na betonu užarenom suncem one se mogu popeti i do 45 pa i 50 stupnjeva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije