Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoreni razgovor

Tonči Valčić nakon šest godina prekinuo medijsku šutnju, evo što je rekao!

Tonči Valčić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/6
29.10.2016.
u 22:45

Karijere koja traje jako, jako dugo. Igrao je za Zagreb još tamo krajem devedesetih. Inozemnu karijeru počeo je graditi u njemačkom Grosswalstadtu, a najduže se zadržao u španjolskoj ligi gdje je igrao za Torrevieju i Ademar. U Zagreb se vraća 2008. godine i ostao je do danas

Tonči Valčić, 38-godišnji rukometaš PPD Zagreba, šest godina nije razgovarao s medijima. Nije dolazio na konferencije za novinare, izbjegavao je miks-zonu, nije bilo šanse da se s njim dogovori razgovor jedan na jedan. A onda se preko noći sve promijenilo. Odlučio je izaći pred medije. I nije bilo tako strašno.

Želim biti trener

– Nije da ne volim novinare. Dapače. Ali jednostavno se ne osjećam ugodno kada moram odgovarati na pitanja. Tako sam se naučio i tako je to bilo godinama. Eto, nadam se da ćemo se od sada što češće družiti – istaknuo je Tonči koji je igrajući za Hrvatsku bio važan kotačić u osvajanju svjetskog zlata 2003. godine.

– S obzirom na to da se želim baviti trenerskim poslom, moram se naučiti nositi s medijima. Upisao sam višu trenersku školu jer mislim da mogu puno toga iz svoje bogate igračke karijere prenijeti igračima – istaknuo je Tonči.

Karijere koja traje jako, jako dugo. Igrao je za Zagreb još tamo krajem devedesetih. Inozemnu karijeru počeo je graditi u njemačkom Grosswalstadtu, a najduže se zadržao u španjolskoj ligi gdje je igrao za Torrevieju i Ademar. U Zagreb se vraća 2008. godine i ostao je do danas.

– Koliko ću dugo još igrati? Na to pitanje ni sam ne znam odgovor. Već si dvije godine govorim kako je ovo moja posljednja sezona, a onda se predomislim – istaknuo je.

Nekad je bio sjajan šuter, prvi lijevi vanjski hrvatske reprezentacije. U posljednjih nekoliko godina igra samo obranu.

– Mislim da u svojim godinama ne bih mogao igrati obranu i napad. Igrajući samo u obrani, štedim energiju. Želim još bolje unaprijediti igru u obrani. Napad? Nekad povučem polukontru ili kontru. Kako me boli rame, ne bih mogao kvalitetno šutirati pa se za sada držim samo obrane. Ovi mladi suigrači daju mi energiju pa se i ja osjećam mlađe – istaknuo je Tonči.

Što se dogodilo da ste se nakon odlaska Veselina Vujovića probudili?

Još uvijek možemo daleko

– Očigledno nas je promjena trenera probudila. Opet, kada je došao Vujović, nisam vjerovao da možemo igrati dvaput u četvrtfinalu Lige prvaka. Ove zadnje dvije utakmice pokazale su da i ove godine možemo daleko – istaknuo je Tonči.

Danas igrate protiv Izviđača u SEHA Gazprom ligi (dvorana Sutinska vrela u 17 sati).

– Ne očekujem pretešku utakmicu, ali treba uzeti u obzir dvije bitne stavke. Kao prvo, mi smo dosta umorni od jake utakmice i napornog puta iz Bjelorusije, a oni su s druge strane jedna mlada, poletna, rastrčana momčad. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije