Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČNA FORMA

Vatreni na velikom testu: Danci igraju možda i najbolji nogomet u Europi

UEFA Nations league - Austria vs Denmark, UEFA Nations league Jun 06
Foto: Ulrik Pedersen
1/3
09.06.2022.
u 13:02

Izbornik danske reprezentacije Kasper Hjulmand u natjecateljskim utakmicama nema običaj pretjerano rotirati igrače, pa ni u Ligi nacija. U posljednje je vrijeme rotirao jedino napadače.

Nakon poraza od Austrije i remija s Francuskom, hrvatska nogometna reprezentacija već sutra pred sobom ima idući izazov u prvoj A skupini treće sezone Lige nacija. Na Parkenu u Kopenhagenu dočekuje nas jedina stopostotna momčad naše skupine nakon prva dva kola – Danska.

Polufinalist lanjskog Eura ostao je u sjajnoj formi nakon tog turnira. Osim što su se kvalificirali za Svjetsko prvenstvo u Kataru, Danci briljiraju i u Ligi nacija. U prvom kolu iznenađujućim su preokretom u Parizu svladali Francusku 2:1, a istim su rezultatom slavili i u drugom kolu protiv Austrije.

Izbornik danske reprezentacije Kasper Hjulmand u natjecateljskim utakmicama nema običaj pretjerano rotirati igrače, pa ni u Ligi nacija. U posljednje je vrijeme rotirao jedino napadače. U svojem kadru Danci za ovaj ciklus imaju nekoliko važnih izostanaka (Kjaer, Christensen, Dolberg, Lindstroem, Norgaard Wind).

Danci predviđaju da će Hjulmand za utakmicu protiv Hrvatske odabrati sljedeći sastav u formaciji 3-4-1-2: Schmeichel – Nelsson, Andersen, Vestergaard – Wass, Delaney, Hojbjerg, Maehle – Eriksen – Poulsen, Braithwaite.

Ključne riječi

Komentara 2

HR
HrvatskiPredsjednik
22:48 09.06.2022.

Gazimo kao plitak potok!! :-)

PO
posusak1
13:14 09.06.2022.

kakva Danska, to gazimo ko plitak potok

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije