Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOBODNO VRIJEME Hrvatski reprezentativci na pripremama imaju po četiri sata za svoje potrebe

Vatreni dobili CD-ove s omiljenom glazbom

spo-cd.jpg
import
26.05.2006.
u 20:02

ČATEŽ - Dječji plač odzvanjao je ispred hotela. Dario Šimić pognute je glave krenuo natrag, supruga Jelena i sin Roko prema automobilu. Kratak posjet, sat vremena za izljubiti suprugu i sina. Nije se Dario okrenuo, po izrazu lica vidjelo se da mu se srce raspada.

- Teško je, kako ne bi bilo teško. Ali, barem sam ih vidio. Roko je malo bolestan, ima kozice. No, naviknut sam na takve stvari. Takav je život. Uvijek sam svjestan da za uspjeh treba nešto i žrtvovati - rekao je Šimić.

Dijelu reprezentativaca sigurno teško pada odvojenost od obitelji. A mlađi to nekako lakše podnose. Recimo, cimeri Darijo Srna i Niko Kranjčar razvalili su se od smijeha kada smo ih pitali što rade u slobodno vrijeme.

Prije treninga - novine
- Spavamo - uglas su odgovorili. No, soba spavača ima i još neke druge "zanimacije". Kranjčar, kada ne spava, čita knjigu "Obdukcija".

- Opsjednut sam forenzičarima - kaže Niko.
A Srnin ritam otkrio nam je Ivan Rotim, glasnogovornik HNS-a, koji je po cijele dane na raspolaganju. Svima, od igrača, preko stožera, do novinara. I sve je besprijekorno.

- Srna često na playstationu igra tenis. Poznati su njegovi dvoboji s Federerom u kojima redovito pobjeđuje. Dnevni ritam toliko je žestok da igrači slobodnog vremena baš i nemaju previše. Za svoje potrebe im je na raspolaganju termin od 13.30 do 14.30 sati, te od 20.30 do 23.30 sati. A i te večernje sate većina koristi za masažu kod vrijednih fizioterapeuta. Četiri sata dnevno, a pola sata prije ponoći svi moraju biti u krevetima. Jutro nakon doručka, prije treninga, uz kavu, rezerviran je za tiskovine. U Čatež iz Zagreba svaki dan stiže po 15 primjeraka svih dnevnih novina. I razgrabe se za minutu.

Kovači kartaju
- Imaju oni već svoje ustaljenje navike. Dio predvođen braćom Kovač se karta, dio slobodno vrijeme koristi za šetnju. Dosta ih je na internetu - kaže Rotim.

U hotelu je igračima dostupno jedno računalo, za 15 minuta surfanja plaćaju 0,92 eura. Najčešći internetski gosti su Pršo, Pletikosa, Didulica i Jerko Leko. No, i u sobama znaju često surfati, većina igrač ima prijenosna računala.

- Zbog toga smo im pripremili iznenađenje. Svi će dobiti CD i DVD s pjesmama koje su sami izabrali. Većinom se radi o domaćoj glazbi - kazao je Rotim.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije