Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL doigravanje

Vancouver spriječio povijesni povratak Chicaga

alex burrows
PA/Pixsell
27.04.2011.
u 16:54

Prva runda doigravanja u američkoj hokejskoj ligi bliži se kraju, a poznato je već šest putnika u konferencijska polufinala.

 Najuvjerljivija momčad bila je Detroit Red Wingsi koji su sa 4-0 pobijedili Phoenix Coyotese. Dalje su prošli i San Jose Sharksi protiv Los Angeles Kingsa (4-2), Washington Capitalsi protiv New York Rangersa (4-1) i Nashvile Predatorsi protiv Anaheim Ducksa (4-2).

Nakon tijesnog poraza u zadnjoj utakmici u produžecima, Vancouver Canucksi uspjeli su sinoć pobijediti prošlogodišnje osvajače Chicago Blackhawkse u produžetku sa 2:1. Zlatni gol postigao je Alex Burrows nakon čega je slijedilo ludo slavlje.

Iako su izgubili tri utakmice zaredom, Vancouver nije dopustio povijesni povratak Chicaga.

- Osjećao sam se kao u snu, ali kad su dečki skočili na mene i nisam mogao disati, znao sam da je istina - rekao je spasitelj Burrows.

- To je ono što legende odvaja od ostalih. Bolje od ovog ne može - oduševljeno je izjavio golman Robert Luongo.

Chicagov trener Joel Quenneville naglasio je da je upravo Luongo najviše zaslužan za finalnu pobjedu Vancouvera 4-3.

- Malo je onih koji su vjerovali da ćemo dogurati do produžetka 7. utakmice. No, ja još uvijek mislim da smo mogli osvojiti i tu posljednju. Teško je progutati ovakav poraz - nadodao je Quenneville.

Za razliku od njih, Pittsburgh Flyersi pobijedili su Buffalo Sabrese uvjerljivo sa 5:2, izborivši tako drugu rundu doigravanja, također sa ukupnim rezultatom 4-3. Zahvaljujući golmanu Flyersa Brianu Boucheru i efikasnoj obrani te igri s igračem više, uspjeli su zabiti četiri nedostižna gola.

- Brian je obranio neke strašne udarce pri rezultatu 2:0 i 3:0 ... - rekao je trener Flyersa Peter LaViolette.

- On je bio ključan za današnju pobjedu. Svojim je obranama smirivao momčad - rekao je LaViolette.

Lindy Ruff, trener Sabresa:

- Bili smo bolji u drugoj i trećoj trećini, ali neke od situacija s igračem više nismo dobro odigrali zbog pritiska.

Preostali su još odlučujući susreti između Montreal Canadiensa i Boston Bruinsa te Tampa Bay Lightninga i Pittsburgh Penguinsa koji se igraju noćas.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije