Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UFC

Uzvrat Khabiba i Conora bio bi novi spektakl, ali ima jedna prepreka

Habib Nurmagomedov
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
09.09.2019.
u 11:01

Nurmagomedov je prošlog vikenda obranio naslov po drugi put porazivši privremenog prvaka Dustina Poiriera gušenjem u trećoj rundi na UFC 242 priredbi u Abu Dhabiju

Predsjednik UFC-a Dana White potvrdio je kako će Conor McGregor vjerojatno dobiti željeni revanš protiv prvaka lake kategorije Khabiba Nurmagomedova u slučaju ako Tony Ferguson ne može prihvatiti borbu s Dagestancem, piše Fightsite.

Nurmagomedov je prošlog vikenda obranio naslov po drugi put porazivši privremenog prvaka Dustina Poiriera gušenjem u trećoj rundi na UFC 242 priredbi u Abu Dhabiju.

Habib Nurmagomedov
1/6

Nije dugo trebalo da se McGregor javi putem Twittera gdje je kratko poručio "dajte mi revanš u Moskvi."

Podsjećamo, Nurmagomedov je Irca uvjerljivo porazio lanjskog listopada na UFC 229 priredbi u Las Vegasu. Nakon borbe došlo je do tučnjave između timova zbog čega je Khabib bio pod suspenzijom te se nije borio prije Abu Dhabija.

Na press konferenciji nakon UFC-a 242 White je potvrdio da će sljedeću borbu za naslov dati 2. izazivaču divizije Tonyju Fergusonu.

- Prihvati li borbu Tony Ferguson je sljedeći na redu za Khabiba. Vidjet ćemo kako će se situacija odvijati, kada se Khabib želi ponovno boriti i je li Tony zainteresiran za meč - objasnio je White i zatim na upit novinara rekao da je, ako Ferguson otpadne, spreman tu borbu prepustiti svojoj najvećoj zvijezdi.

- Ako Tony Ferguson iz nekog razloga ne može prihvatiti taj meč ili se ne bude želio boriti u tom trenutku, onda ćemo odlučiti što je sljedeće. Ali da, borba s Conorom ima puno smisla. Conor McGregor jako želi tu borbu i siguran sam da bi je i fanovi htjeli vidjeti. Stoga, vidjet ćemo što će se dogoditi.

Habib Nurmagomedov
1/7

Važno je napomenuti kako se McGregor nije borio od prošlogodišnjeg poraza te da je posljednju pobjedu upisao protiv Eddieja Alvareza na UFC-u 205 prije gotovo tri godine. Irac je u međuvremenu debitirao u profesionalnom boksu porazom protiv Floyda Mayweathera nakon čega se posvetio prodaji svog Proper 12 viskija.

Ferguson, baš poput Khabiba, uživa u nevjerojatnom nizu od 12 pobjeda unutar Octagona. Nakon osvajanja privremenog pojasa s Nurmagomedovom se trebao obračunati u travnju prošle godine. Meč je propao u zadnji trenutak nakon što je Ferguson pretrpio nesretnu ozljedu. Vratio se u listopadu porazivši Anthonyja Pettisa, a u jedinom nastupu ove godine svladao je Donalda Cerronea.

Ferguson je također bio prvi izbor za Khabibov povratak nakon suspenzije, ali je, kako tvrdi White, borbu navodno odbio.

Komentara 1

NI
Nini istrijan
11:56 09.09.2019.

Dobije li McGregor sansu za revans bit ce mu to prijevremeno penzioniranje jer on protiv Nurmagomedova nema ni teorettskih izgleda za pobjedu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije