Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON UTAKMICE

Jakirović: 'Ostajem u Dinamu. Imamo još posla'

Dinamo i Rudeš sastali se u 36. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/24
26.05.2024.
u 20:46

"Nisam zapravo mogao sanjati da će se to dogoditi ove sezone. Povesti ekipu kao kapetan, zabiti gol... Nemam riječi", rekao je Sandro Kulenović koji je protiv Rudeša oko ruke nosio kapetansku traku

Dinamo je u posljednjem, 36. kolu Hrvatske nogometne lige odigrao 3:3 protiv Rudeša. Prvi je zabio Fran Brodić u 24. minuti, ali izjednačenje je došlo u 28. pogotkom Frana Topića. Kaneko je zabio drugi gol plavih u 36. minuti, a Sandro Kulenović upisao se u strijelce u 52. Gosti se nisu predavali, a na kraju su izjednačili pogotcima Vinka Petkovića i Jana Doležala u 77. i 88. minuti.

Na konferenciji za medije nakon utakmice nekoliko je riječi rekao trener Dinama, Sergej Jakirović. Brojne su se kritike ove sezone mogle čuti na njegov rad, no ipak je uspio prezimiti u Europi i uzeti dvostruku krunu. Do početka je imao podršku novog čelništva Dinama, a prema svemu sudeći tako će i ostati.

VIDEO Brojni navijači okupljaju se na Trgu kako bi proslavili Dinamov naslov

"Fantastičan posao. Momci su pokazali zajedništvo, mladi igrači i senatori. Nema ništa ljepše, stadion je pun, ne znam kad je zadnji put ovako bilo. Danas ćemo napraviti pravu feštu. Promovirali smo igrače, kadete i juniore, koji su uvjerljivo osvojili. Ima tu još momaka koji su na U-17 Euru. Imaju puno za raditi, čeka ih težak put. Neka je zdravlja, ono je najbitnije. Neka slušaju trenera i karijera je pred njima", rekao je Jakirović.

"Poraz od PAOK-a pomogao nam je u završnici prvenstva, shvatili smo koliko je važno. Dečki su rekli: 'Šefe, dobit ćemo sve do kraja.' Danas nismo, ali nema veze. Ne znam kako je ta informacija izašla. Ostajem u Dinamu. Naravno, u nogometu je sve moguće, trener je uvijek spreman, ali imamo ovdje još posla. Napravit ćemo dobar prijelazni rok. Mislim da ćemo sutra imati konferenciju za medije", dovršio je strateg maksimirskih plavih.

Svoje dojmove s utakmice, a osobito na nastup u ulozi kapetana ispričao je Sandro Kulenović. "U par dojmova je nemoguće sažeti što se sve dogodilo ove sezone. Izvukli smo se na svoj način, nijedna ekipa to ne bi uspjela, imamo pobjednički mentalitet. Uzeli smo duplu krunu, na najbolji način završili sezonu i to je jedino bitno", rekao je pa dodao:

"Nemam riječi, sve što sam mogao sanjati. Nisam zapravo mogao sanjati da će se to dogoditi ove sezone. Povesti ekipu kao kapetan, zabiti gol... Nemam riječi. Treba vjerovati u sebe. Onaj gore mi je namijenio put i ja ću ga slijediti. Treba biti ustrajan, nema boljeg primjera."

Nekoliko riječi kazao je i Petar Sučić. "Ne znam odakle da krenem, samo mogu reći da smo presretni što je ovako završilo. Uživamo u proslavi s našim navijačima i obiteljima. Neopisiv osjećaj. Nisam očekivao da ću biti standardan u prvih 11, ne mogu sada lagati i reći da jesam, ali vjerovao sam u sebe i svoj rad. Neću sada okolišati, želim da uživamo u proslavi s cijelim gradom. Što god sada rekao bilo bi pod emocijama, pa je bolje da šutim", rekao je mladi igrač Dinama.

"Teška sezona, ali na kraju smo uspjeli osvojiti titulu. Lijepo je slaviti s navijačima koji su nas podržavali cijelu sezonu. Podržavali su nas i u teškim trenucima, i mi i navijači zaslužujemo ovu proslavu. Liga je jako konkurentna i drago mi je da smo ju osvojili. Došao sam ovdje osvajati trofeje. Sretan sam, uskoro treba nastaviti s poslom, trebamo se poboljšati i biti još bolji iduće sezone.
U nekim utakmicama smo postizali ciljeve zbog individualne kvalitete, ali možemo igrati bolje kao kolektiv i imati lakšu sezonu. Sezona je za mene osobno bila teška. Prvi put sam van svoje zemlje i trebao mi je period prilagodbe, ali ostao sam fokusiran i na kraju sam dosta igrao. Trebam biti fokusiran na ono što mogu kontrolirati. Igrao sam i osvojili smo trofeje, to mi je najbitnije", rekao je Maxime Bernauer pa otkrio preferira li Zagreb ili Pariz:

"Zagreb mi se sviđa više od Pariza jer dolazim iz malog grada. Pariz ima previše prometa, ljudi, auta i gužve. Bilo mi je teško tamo, Zagreb je glavni grad, ali život je opušten i ljudi su ljubazni. Dobro su me dočekali. Živim na Šestinama."

GALERIJA Veliko Dinamovo slavlje u Zagrebu! Plavi podižu novi pehar na kraju turbulentne sezone

Dinamo i Rudeš sastali se u 36. kolu SuperSport HNL-a
1/113

Komentara 1

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
08:17 27.05.2024.

Jakirović mora ostati, jer nema gdje ići. Osim toga nigdje neće biti tako lako osvajati titule kao u Dinamu. Čestitam slijedećih 20 titula. Najozbiljnije. Naravno da ovaj cirkus ide dalje i da sve ide kao po šinama. Bude li problema malo se podmaže i sve je rješeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije