Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatreni u Sočiju

Subašić na pitanje o Hrvoju Ćustiću nije mogao suspregnuti suze

Danijel Subašić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/7
03.07.2018.
u 17:38

Suci nas puno upozoravaju da ostanemo na liniji. Normalno je da izađemo metar ispred linije. Mislim da je sve regularnog. Ne znam tko priča o tome - rekao je Subašić

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotnjem četvrtfinalu SP-a igra protiv domaćina Rusije. Uoči dvoboja u Sočiju, a prije popodnevnog treninga na konefernciji za mediji stigli su Domagoj Vida i vratar Danijel Subašić.

Subašić je na pitanje o svom velikom prijatelju Hrvoju Ćustiću zaplakao...

- Mi koji nismo previše upoznati sa situacijom, koliko vam znači majica s likom Hrvoja Ćustića, uptali su našeg junaka, a on nije mogao zadržati suze.

Danijel Subašić
1/8

Koja je vaša tehnika kada branite jedanaesterac?

- Suci nas puno upozoravaju da ostanemo na liniji. Normalno je da izađemo metar ispred linije. Mislim da je sve regularnog. Ne znam tko priča o tome - rekao je Subašić.

Nakon trijumfa nad Dancima bili ste na Vidinim ramenima?

- Više njega leđa bole nego mene koji sam pao, to je bila je nezgoda - dodao je Subašić.

O čemu ste razmišljali uoči jedanaesteraca?

- Bio sam miran. Dan prije na treningu smo pucali penale i obranio sam ih pet, šest. Mislio sam si 'daj Bože da i danas branim kada treba'. Poklopilo se. Hvala i dečkima koji su pucali, jer nije bilo lako. Veliki je to pritisak. Na kraju je sve lijepo završilo -  rekao je Subašić.

>> Pogledajte kao je Domagoj Vida plesao nakon trijumfa nad Dancima

Bili ste junak pobjede. Ne bi imali ništa protiv da junak bio netko drugi?

- To nije važno. Bitno je da smo momčad i da idemo dalje i uveseljavamo naš narod. To je najvažnije. Ovo je kolektivni sport i svi smo zajedno i kada je dobro i kada je loše.

Neki kažu da utakmica protiv Rusije neće biti teška za vas.

- Sigurno će biti teška. Igraju kod kuće, imat će veliku podršku navijača i dobra su momčad. Bit će teško, ali dodatna je motivacija što će svi na stadionu biti protiv nas - rekao je Subašić.

Danijel Subašić
1/19

Kakvu Rusiju očekujete?

- Oni su domaćini. Valjda bi trebali napasti. Ne znam što bih rekao. Imaju dobru ekipu i dobre pojedince. Ići će iznad svojih mogućnosti, ali mislim da imamo odgovore na sve što nas čeka - kaže hrvatski vratar.

Nakon Danske skočila vam je popularnost?

- Drago mi je zbog toga što sam pridonio reprezentaciji i našem narodu. Najvažnija je momčad. A popularnost? Jednu utakmicu su gore, drugu si dolje. Lijepo je živjeti u takvim trenucima. Neka potraju - zaključio je Danijel Subašić.

Danijel Subašić
1/10

Domagoja Vidu dočekalo je pitanje o Dancima.

- Utakmica protiv Danske bila je veliki izazov, pogotovo nakon onog što se dogodilo prije dvije godine protiv Portugala na Europskom prvenstvu. Nadam se da će ovoga puta biti malo više sreće za nas i da ćemo na kraju podići trofej pobjednika - rekao je Domagoj Vida.

Rekli ste da nećete davati izjave do četvrtfinala?

- To je bio dogovor s gospodinom Packom. On je rekao da neću do osmine, a ja sam rekao do četvrtfinala. Nije cilj četvrtfinale. Cilj je jasan. Finale, osvojiti medalju i doći kući - objasnio je Vida.

Danijel Subašić
1/35

To ste dogovorili prije sedam, osam mjeseci kada smo bili još daleko od Rusije?

- Nismo bili u dobroj situaciji. Bili smo u kanalu. Znali smo koliko smo dobri. Punili smo se elanom svakom utakmicom koju smo odigrali s novim izbornikom. Pokazali smo da se imamo pravo nadati velikim stvarima. Igramo jako dobro i s obzirom na to kakve igrače imamo treba vjerovati da možemo otići do kraja. Kada vidimo ljude u domovini to nam daje dodatni motiv i dodatna energija. Sve je na pravom nivou i nadamo se da će to još potrajati - rekao je Domagoj Vida.

Komentara 60

PP
pp
18:02 03.07.2018.

Bravo Subašiću. Ajmo dalje. Nadam se da nećeš morati braniti više toliko penala ali nastavi tako braniti ;))

PP
pp
18:00 03.07.2018.

Šubašić je odličan golman, super čovjek i hrvatski reprezentativac. Ovi krkani bi zbilja trebali prestat pisat gluposti. Samo se sramote.

DU
Deleted user
18:03 03.07.2018.

On je veci Hrvat od dosta njih...Bravo Suba..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije