Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOS I ODUŠEVLJENJE

Dalić pobjedu posvetio Ćiri: 'Ja bih ovu pobjedu poklonio čovjeku koji je sve započeo. Šefe ovo je za vas'

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Maroka u borbi za broncu Svjetskog prvenstva
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/16
Autori: Dario Topić, Hina
17.12.2022.
u 18:28

Za vatrene se sutra u Zagrebu sprema doček. Vatreni će sletjeti u zagrebačku Zračnu luku Franjo Tuđman u nedjelju u 17:10 sati te će potom krenuti prema Trgu bana Josipa Jelačića istom rutom kojom su putovali nakon osvojene srebrne medalje 2018. godine.

Gotovo nestvarno zvuči podatak da je hrvatska nogometna reprezentacija u svom šestom nastupu na svjetskim prvenstvima treći put osvojila medalju, pri čemu drugu broncu. Vatreni su svladali Maroko (2-1). Za Hrvatsku su zabijali Joško Gvardiol (7) i Mislav Oršić (42), a za Maroko Achraf Dari (9).

Stižu i prve reakcije igrača i stožera, a pratit ćemo ih ovdje.


>> Specijalna SP emisija: Lom u studiju, Ćiro se javio u suzama: Ma čudo, baš me briga za stručnjake, mi smo velesila!


Prvi je stigao izbornik Dalić:

- Ovo je medalja za cijeli hrvatski narod, za sve one koji nas prate u cijelom svijetu. Velika čestitka mojim igračima. I nakraju, posvećujem ovu pobjedu onome koji je sve ovo 1998. godine začeo. Toi je Miroslav Ćiro Blažević. Šefe ovo je za vas, vi ste sve počeli", kazao je Dalić.

Blažević je bio izbornik brončanih iz 1998. godine, a danas se bori s teškom bolešću. 

Dalić je dodao kako Hrvatsku nitko nije očekivao ovako daleko.

"Malo tko je ovo očekivao. Imamo 18 novih igrača, petoricu iz  Hrvatske lige. Nagradilo nas je za sve, za sve ove napore, a ova bronca je zlatnog sjaja. Protiv Maroka su igrali oni koji su bili zdravi i spremni. Nije bilo lako, ovo je bila sedma utakmica. Vraćamo se kući kao pobjednici", zakjučio je Dalić.  

Evo kako je sve teklo. Borba za broncu počela je vatreno, već nakon 10 minuta pala su 2 gola i rezultat je 1:1. Fantastično otvaranje Hrvatske i još bolji početak. Majer je izveo slobodni udarac, Perišić glavom dao za Gvardiola koji također glavom pogađa za 1:0.Maroko je uzvratio već iz sljedećeg prekida i izjednačio na 1:1.

Mislav Oršić vraća nas u prednost na kraju prvoga dijela. Livaja je dodao za Oršića koji je bio iskosa s lijeve strane. Plasirao je loptu u suprotni kut, a ona se od vratnice odbila u gol. Fantastičan gol dinamovca.

Za vatrene se sutra u Zagrebu sprema doček. Vatreni će sletjeti u zagrebačku Zračnu luku Franjo Tuđman u nedjelju u 17:10 sati te će potom krenuti prema Trgu bana Josipa Jelačića istom rutom kojom su putovali nakon osvojene srebrne medalje 2018. godine.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Ključne riječi

Komentara 20

FR
freeshooter
18:11 17.12.2022.

...Nacijo moja... drugi put za redom svjetska medalja, a tri medalje u riznici... mi smo svjetsko čudo, ma nas mora biti više, barem 40 milijuna, ili smo pak genetski toliko moćni... mi smo svjetsko čudo... Vatreni ponos Hrvatske... biti će vikend za pamćenje...bravooo

Avatar intimus500
intimus500
18:30 17.12.2022.

bravo Daliću ...

Avatar Idler
Idler
18:38 17.12.2022.

Svak čast Daliću - u dobru se ne uzvisi, u zlu se ne ponizi!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije