Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BARAKUDE U ČETVRTFINALU

Tucak nakon pobjede: 'Prava borba tek počinje! Suđenje? Imam svoje mišljenje o tome, ali neću i ne smijem ga reći'

Tucak nakon pobjede: 'Prava borba tek počinje! Suđenje? Imam svoje mišljenje o tome, ali neću i ne smijem ga reći'
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
31.07.2021. u 10:00

Ivica Tucak nakon pobjede je čestitao igračima, ali naglasio da prava borba tek počinje:

 'Značajna pobjeda za nas. Prvi cilj je napravljen. Ove dvije utakmice su pokazale da možemo i da vrijedimo puno. Sada tek dolazi najbitnije.'

Komentirao je i neke crne rupe u igri, poput trenutka kada je Srbija izjednačila:

'Svaka momčad ima crne rupe, nitko ne igra od prve do 32. minute bez rupe. Ono što me ljuti je kada izgubimo s izrađenom akcijom.'

Osvrnuo se i na velik broj isključenja. Naime, Hrvatska je imala dvostruko više isključenja od Srbije, njih čak 16! 'Zanimljivo je da nam ovaj sudac sudi opet', komentirao je Tucak, ali kaže suđenje neće dalje komentirati:

'Ne smijem komentirati i neću komentirati suđenje. Reći ću svoje kad završi turnir. Mi moramo igrati, nema obaziranja na sudce'

Loša vijest za Hrvatsku definitivno je ozljeda rebara sjajnog Paula Obradovića. No, on je prije svega zahvalio navijačima pa tek onda komentirao ozljedu:


'Pozdravio bih cijelu Hrvatsku koja nas prati od jutra. Što se tiče te ozljede, bol je izuzetno teška i konstantna. Pokušat ću ovaj turnir stisnut koliko mogu.' 

Da Obradović otpada za sljedeći susret, potvrdio je i izbornik Tucak.

Po četiri pogotka za Hrvatsku postigli su Maro Joković i Paulo Obradović, a tri gola zabio je Luka Bukić. Briljantan je bio vratar Marko Bijač s 15 obrana. Kod Srbije je najbolji bio Nikola Jakšić s tri pogotka. 

Hrvatska je protiv aktualnih olimpijskih prvaka sjajno otvorila reprizu finala s prethodnih Olimpijskih igara u Rio de Janeiru. Nakon dvije i pol minute izabranici Ivice Tucka vodili su 3-0 zahvaljujući pogocima Mare Jokovića i Andre Bušlje. 

Na dvije i pol minute do kraja prve četvrtine prednost Hrvatske narasla je na četiri pogotka razlike (5-1) kad je Gojka Pijetlovića svladao Paulo Obradović.

Nažalost, uslijedilo je dugačko, devetminutno razdoblje napadačke neefikasnosti hrvatskih vaterpolista u kojem su propustili svih pet prilika s igračem više. Srbija je već do kraja prve četvrtine smanjila zaostatak na dva gola (5-3), golovima Duška Pijetlovića i Filipa Filipovića. Isti je igrač i na početku druge četvrtine svojim drugim pogotkom doveo srpske vaterpoliste na samo jedan gol zaostatka.

Srećom, iako napad nije funkcionirao, hrvatska obrana predvođena vratarom Markom Bijačem je bila na vrhunskoj razini, pogotovo u igri s igračem manje. Hrvatska se u drugoj četvrtini obranila u sve četiri takve situacije.

Napadački post je minutu i pol prije kraja druge četvrtine prekinuo Paulo Obradović i svojim drugim pogotkom donio prednost Hrvatskoj 6-4, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Nakon što je pogotkom Ante Vukičevića u situaciji s igračem više Hrvatska povela 7-4, hrvatski napad je ponovno postao efikasan kao na početku utakmice. No, Srbija je većinu napada u trećoj četvrtini igrala s brojčanom prednosti. Iz pet takvih situacija Srbi su postigli tri od ukupno četiri pogotka u tom dijelu utakmice i preko Mitrovića došli do prvog izjednačenja na utakmici (8-8) na 2:48 minuta prije kraja treće dionice.

Odgovor Hrvatske je bio sjajan. Obradović i Bukić su golovima do kraja treće četvrtine podigli prednost na dva razlike (10-8), a na početku posljednjeg perioda Bukić je iskoristio igrača više za 11-8. Isto je učinio i Obradović minutu i pol poslije za 12-8. Hrvatska je do najvećih pet pogodaka prednosti došla 4:16 minuta prije kraja kad je Joković iskoristio kontranapad.

Srbija je do kraja utakmice uspjela samo ublažiti poraz s tri uzastopna pogotka. Hrvatska je s 14-12 osigurala drugo mjesto u skupini B, a u ponedjeljak će protiv Španjolske igrati za prvo mjesto.

U preostalim utakmicama u skupini B Španjolska je sa 16-5 nadigrala Australiju, a Crna Gora s 19-12 bila bolja od Kazahstana.

Španjolska je s maksimalnih osam bodova na vrhu ljestvice skupine B. Hrvatska je druga sa šest bodova, a po četiri boda imaju Srbija i Crna Gora. Peta je Australija s dva, a zadnji Kazahstan bez bodova.

U posljednjem kolu Hrvatska će u ponedjeljak (8.30 sati po srednjoeuropskom vremenu) igrati protiv Španjolske, a preostali parovi u skupini B su: Srbija - Crna Gora i Australija - Kazahstan.

Komentara 20

HU
Hulk
09:16 31.07.2021.

Čak i suci pomažu Srbiji,ali im ni Bog nemože pomoć !

HI
hiohio
09:43 31.07.2021.

Navijač sam Hrvatske al od srca čestitam srbiji na porazu.

GU
General_U
09:41 31.07.2021.

Ovako smo mi ka dica kad bi nas bio neparan broj ovim lošijima davali igrača više ka suci serbićima al pušinaHrvatska je s druge strane....Bravo Hrvatska!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije