Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOLAZI LONDONSKI VELIKAN

Jose Mourinho i Zoran Mamić oči u oči, Dinamo u osmini finala izvukao Tottenham!

26.02.2021.
u 13:20

Tottenham je u ovome trenutku deveta momčad Premier lige

Nogometaši zagrebačkoga Dinama u osmini finala Europske lige igrat će protiv Tottenhama, odlučeno je na ždrijebu koji je u petak održan u sjedištu Europske nogometne federacije (UEFA) u Nyonu. U ovoj fazi natjecanja nije bilo nositelja, a međusobno su mogli igrati i klubovi iz istih zemalja.

Prvu utakmicu osmine finala modri će igrati 11. ožujka na Maksimiru, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Londonu.

Nakon što je 49 godina čekao na europsko proljeće, Dinamo je u zadnje tri sezone drugi put stigao do osmine finala Europske lige. 

U sezoni 2018./2019. modri su pod vodstvom Nenada Bjelice dogurali do osmine finala izgubivši potom od Benfice.

Prošle sezone zaključili su europski put u skupini Lige prvaka, a ove sezone pod vodstvom Zorana Mamića osvojili su prvo mjesto u skupini s 14 bodova i jednim primljenim golom, a potom u šesnaestini finala izbacili Krasnodar.

Tottenham je u ovome trenutku deveta momčad Premier lige s deset pobjeda, šest neriješenih i osam poraza. Wolfsberger je u prethodnome krugu tukao ukupno s čak 8:1!

Tri dana nakon dolaska u Maksimir igra gradski derbi, gostuje kod Arsenala, a tri dana nakon uzvrata mora kod Aston Ville.

Dinamo i Tottenham dosad su se susreli jedanput, u Kupu UEFA-e 2009. godine, a dvoboj na White Hart Laneu zaključen je uvjerljivom pobjedom domaćina od 4:0. Strijelci su bili Bent (3) i i Huddlestone.

Za Dinamo su u prvih 11 nastupili: Kelava – Drpić, Lovren, Vrdoljak, Ibanez, Sammir, Bišćan, Mikić, Hrgović, Balaban i Mandžukić.

Četvrtfinale se igra 8. i 15. travnja, dok su polufinala 29. travnja i 6. svibnja. Ove sezone finale je 27. svibnja u Gdanjsku.

PAROVI OSMINE FINALA:

Ajax (Niz) – Young Boys (Švi)

Dynamo Kijev (Ukr) – Villarreal (Špa)

Roma (Ita) – Šahtar Donjeck (Ukr)

Olympiakos (grč) – Arsenal (Zag)

DINAMO (HRV) – Tottenham (Eng)

Manchester United (Eng) – Milan (Ita)

Slavia Prag (Češ) – Rangers (Ško)

Granada (Špa) – Molde (Nor)

 

Komentara 39

ON
ON
12:28 26.02.2021.

Nema tu slabog protivnika.Svi su jaki,ali ako Dinamo bude igralo kao u ova dva susreta sa Krasnodorom,uz malo srece moze proc.

BI
billynik
12:30 26.02.2021.

Ja mislim da novinarima Večernjaka nije lako poslije Dinamovih pobjeda, teško je posuti se pepelom po glavi.

IB
Ivan_bol
12:57 26.02.2021.

Jel se javila udruga Naš Dinamo? Pitam za susjeda nema doma internet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije