Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veslanje

Braća Sinković osvojila zlatnu medalju na Europskom prvenstvu

04.08.2018.
u 12:38

Novi sjajan uspjeh braće Sinković, zlato u Glasgowu!

U Glasgowu se održava Europsko prvenstvo u veslanju, a pred nama je bio iznimno uzbudljiv dan. Luka Radonić jutros se plasirao se finale lakih samaca, a braća Martin i Valent Sinković osvojili su zlato u dvojcu bez kormilara.

Sinkovići su se u finale plasirali bez velikih problema, ostvarili su najbolje vrijeme polufinala (6:22.180), a to su potvrdili i danas sjajnim nastupom u finalnoj vožnji.

Kao i obično, braća su krenula mirno, čuvala snagu i držala priključak. Francuzi Vincent i Thibaut Onfroy bili su u vodstvu prva tri prolazna vremena, ali onda su hrvatski veslači odradili sjajan finiš i bez problema došli do novog velikog uspjeha.

Hrvatski dvojac je pobijedio u vremenu od 6:26.42 minuta, ispred francuske braće Valentina i Thephilea Onfroya (6:27.40) i Rumunja Vasilea Cozmiuca i Cipriana Tudose (6:29.39). 

Sinkovići su u dvojcu na pariće osvojili sve što se osvojiti dalo, a onda su odlučili otići u sasvim novu disciplinu. No, i tu osvajaju medalje, lani su bili svjetski doprvaci, a sad su, eto, europski prvaci.

Tijek finalne utrke:

12:37 - Valent i Martin Sinković osvojili su zlato! Imali su sjajan finiš i na kraju slavili ispred Francuza

12:35 - Naši su i nakon 1000 metara na trećoj poziciji, ali zaostatak je minimalan

12:32 - Počelo je finale, naši su na prvom prolazu na trećoj poziciji, zaostaju sekundu za Francuzima

12:30 - Počelo je predstavljanje finalista, naši su u stazi broj tri

 

Komentara 37

DH
dalibor.hren
12:38 04.08.2018.

Bravo Sinkovići!!!

Avatar mos_mislit
mos_mislit
12:43 04.08.2018.

Bratski zaveslaji ,Bravo majstori !

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
12:39 04.08.2018.

Bravo kraljevi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije