Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brkić opet briljirao

Uz ostale promašaje, Hajduk je pogriješio i oko golmana

Foto: Riga FC
1/9
30.07.2021.
u 21:47

Hari Vukas inzistirao je na Brkiću jer je s njim u Zrinjskome ostvario nekoliko važnih europskih pobjeda (jedne godine izbacili su nizozemski Utrecht, druge ljubljansku Olimpiju), ali ga klupsko vodstvo nije poslušalo. Navodno nije imalo dovoljno novca da plati Brkića..

Najbolja letonska momčad Riga FC, za koju igraju i Hrvati Ivan Brkić i Ivan Paurević, pobijedila je makedonsku Škendiju (1:0) i na njezinu terenu u Tetovu, pa je tako s dvije pobjede (2:0 i 1:0) ušla u treće pretkolo Konferencijske lige. Opet je na vratima Letonaca briljirao naš vratar Karlovčanin Ivan Brkić (25) koji je tako svojoj bogatoj kolekciji utakmica bez primljenog pogotka pridodao još jednu.

Lijepo je to čitati, ali u situaciji kad je Hajduk ispao od nekakvog Tobola, ostaje pitanje zašto Splićani nisu zimus doveli Brkića u svoje redove, a činilo se da su za to bile zainteresirane sve tri strane: Hajduk, Brkić a i Zrinjski, čiji je Brkić tada bio član, nije imao ništa protiv jer je znao da ne može zadržati Brkića.

Tadašnji Hajdukov trener Hari Vukas inzistirao je na Brkiću jer je s njim u Zrinjskome ostvario nekoliko važnih europskih pobjeda (jedne godine izbacili su nizozemski Utrecht, druge ljubljansku Olimpiju), ali ga klupsko vodstvo nije poslušalo. Navodno nije imalo dovoljno novca da plati Brkića...

Foto: Riga FC

U moru ostalih promašaja, Hajduk je tako fulao i oko golmana, doveo je Lovru Kalinića koji u posljednje vrijeme brani jako loše (ako ćemo pravo, godinama već ne brani), iako nije jedini krivac za sve češće Hajdukove posrtaje (1:3 poraz od Zrinjskoga u prijateljskoj utakmici, 1:2 poraz od Osijeka, 1:4 poraz od Tobola).

Momčad se gradi od vratara, a tu se Hajduk očito postavio previše lokalpatriotski i ponovno loše izabrao. Je li Brkić rješenje to najbolje znaju u Hajduku, ali činjenica je da su mogli angažirati atraktivnog vratara (mnogi ga uspoređuju s Bearom) koji bi im puno bolje čuvao mrežu. Brkić je bio proglašen najboljim vratarom Premijer lige BiH, vratar je desetljeća u Zrinjskome, a bio je i član hrvatske U21 reprezentacije (dva nastupa uz Livakovića). Ima financijski isplativ ugovor s Letoncima, ali Hajduk ima ime, ima brojnu publiku, Hajduk je institucija, pa je još uvijek privlačan mnogim našim igračima pa tako i Brkiću (koji bi tako bio bliži i oku izbornika Dalića).  Možda bi Splićani napokon to trebali početi i koristiti i uzimati samo najbolje.

Ključne riječi

Komentara 4

RE
RedTree
00:23 31.07.2021.

Kalinić svaku utakmicu bar jedan gol na njegovu grešku, jučer tri, čovjek je skroz van forme, vratiti ga Villi. Realno sad smo mogli imati šest bodova i prolaz u Europi. Subašić trenira u Zadru, slobodan je i hoće doći u Hajduka, a mi navijači ga želimo, nek odradi godinu dotle se onaj mladi ne razvije. Upravo što se čeka, uz domaćeg trenera, Burić i jednog defanzivnog veznog odmah. Pa mladima i cijeloj momčadi se topi cijena uz lošeg trenera. A u nedjelju nek brani Posavec.

RE
RedTree
00:38 31.07.2021.

I još nešto, ne gomilaš skupe igrače prije nego izboriš Euro grupe ili bar napraviš veći transfer, ovako sad izgledamo u financijskom sosu. A vraćanje Kalinića i rješavanje par preskupih stranaca koji sjede na klupi izgleda logično rješenje. Trener je 50% kluba npr. Bjelica je od onog Žapera napravio igrača od preko 4 milijuna eura, a bio u drugoj momčadi, dinamu digao vrijednost do vrha, a u nas cijena mladih ala Vukušić se topi kao sladoled s lošim trenerom nakon samo par utakmica, a da ne pričamo o milijun stopera i ofenzivnih igrača, a sredina nam ima samo jednog igrača.

RE
RedTree
00:29 31.07.2021.

Nisam čovjeka gledao,sretno mu. Trenutna trojka za reprezentaciju Livaković, Kahlina, Ivušić. S tim da i Livaković ne briljira zadnje vrijeme. Grbić se zeznuo odlaskom u Atletico, ako nađe klub za braniti i krene ga, mogao bi na vrata A selekcije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije