Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI EUROPSKI ISPIT

Dinamo ide na klub kojemu je jedan od najskupljih igrača Dalićev adut - Juranović

30.07.2021.
u 20:50

Donedavno je u Legiji igrao i bivši kapetan Dinama Domagoj Antolić, a do ove sezone i nekadašnji igrač Rijeke Marko Vešović

Dinamo je svoj osnovni europski cilj ispunio, pobjedama nad Omonijom osigurao je najmanje skupinu Konferencijske lige i prihod od 4,4 milijuna eura. No, apetiti maksimirskog kluba ipak su puno veći, sežu do skupine bogate Lige prvaka, a ne bi se puno bunili ni protiv skupine Europske lige, pogotovu kad bi bili tako uspješni kao prošle sezone.

No, za bijeg od Konferencijske lige plavi moraju preskočiti još jednu prepreku i ući u play-off Lige prvaka, u tom slučaju imali bi osiguranu skupinu Europske lige, osigurali bi još nekoliko milijuna eura, a imali bi šansu i za Ligu prvaka te zaradu veću od 20 milijuna eura. Mogućeg suparnika u play-offu Lige prvaka Dinamo će doznati već u ponedjeljak.

Mučili se s Florom

Ta prepreka koja sada stoji pred plavima zove se Legia, poljski prvak. U Dinamu zasad ne žele puno govoriti o dva susreta s Poljacima, ne žele puno razmišljati ni o tome tko bi im bio sljedeći suparnik. Jer, pred Dinamom je prvo važan susret s Rijekom u nedjelju u Maksimiru. Do tada će se plavi uspjeti odmoriti, imat će dva dana odmora više od Rijeke koja je jučer igrala uzvratni susret drugog pretkola Konferencijske lige s Gzirom.

No, europski ispiti u ovom su trenutku ipak zanimljiviji od našeg velikog domaćeg derbija, navijači bi zasigurno rado ponovno gledali jake europske momčadi u srazu s Dinamom. Zato je Legia u ovom trenutku posebno zanimljiva. Varšavski je klub obranio naslov prvaka, prvenstvo je zaključio s pet bodova više od Rakowa, 15. mu je to naslov prvaka Poljske, a osvojio je i 19 puta Kup. U pripremnim utakmicama imao je “šarene” rezutate, za razliku od Dinama koji je u svima pobijedio. Legia je slavila pobjedu nad austrijskim Bischofshofenom (5:0), pa je poražena od Ferencvarosa (0:2), remizirala je s Krasnodarom (1:1) i onda s 3:2 svladala Lech i s 2:0 Jagielloniju.

Poljaci su igrali i Superkup, a Rakow je pobijedio Legiju na jedanaesterce. Prije toga je Legia krenula i na svoj europski put, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka dvama pobjedama (3:2, 2:0) izbacila je norveški Bodo/Glimt. Puno se više mučila u drugom pretkolu. Flora iz Tallinna pokazala se neugodnim suparnikom, u Varšavi su Estonci imali dosta prilika i tek u posljednjim trenucima pobijeđeni su s 3:2, a u uzvratu u Estoniji Legia je pogotkom u 67. minuti došla do pobjede i do Dinama.

– Ostvarili smo osnovni zadatak, a sad ćemo se boriti za ostvarenje snova. Nije bilo lako, Flora je opet pokazala svoju taktičku snagu, no uspjeli smo je probiti i još jednom pobjedom izboriti plasman u daljnje natjecanje – rekao je nakon dvoboja u Tallinnu Czeslaw Michniewicz, trener Legije. Asistent za taj jedini pogodak bio je hrvatski igrač Josip Juranović.

Bizarna ozljeda Kapuste

Počelo je i poljsko prvenstvo, u njega je Legia krenula domaćom minimalnom pobjedom nad Plockom, u nedjelju će igrati kod Radomiak Radoma.

Trener Legije Czeslaw Michniewicz (51), kojem je to 11. klub koji vodi u Poljskoj, na klupu Legije došao je s pozicije izbornika U-21 poljske reprezentacije. Kad bismo po vrijednosti uspoređivali sastave, onda bi Dinamo trebao biti veliki favorit. Naime, Legia na Transfermarktu vrijedi 25,5 milijuna eura, dok je momčad Dinama procijenjena na 134,3 milijuna eura. Najvredniji igrač Legije je ofenzivni vezni Luquinhas (24) koji ima brazilsku i portugalsku putovnicu, slijedi Srbin Filip Mladenović s tri milijuna, a na trećem mjestu je bivši igrač Hajduka i naš reprezentativac Josip Juranović koji je procijenjen na 2,5 milijuna eura. Donedavno je u Legiji igrao i bivši kapetan Dinama Domagoj Antolić, a do ove sezone i nekadašnji igrač Rijeke Marko Vešović.

Za Dinamo je dobro što je jedan od najboljih igrača, Bartosz Kapusta, ozlijeđen. Protiv Flore je u Varšavi postigao prvi pogodak u trećoj minuti, u slavlju je krivo doskočio i stradao mu je gležanj te je operiran.

>> Poruka vaterpolistima:

Ključne riječi

Komentara 2

FR
freeshooter
13:52 01.08.2021.

Dali i tamo prije treninga razvozi jogurte po kućama, samo pitam, mi to prolazimo laganini...

KA
kažemja
21:11 30.07.2021.

Dinamo marljivo i uporno diže nacionalni koeficijent i onda ga smješni klubić pod imenom Hajduk još marljivije ruši. Jedino im je lova koju dobiju na račun Dinamovih rezultata mila i draga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije