Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatska i wales

Utakmica na Poljudu počela minutom šutnje u čast legendi, Ćire i 'splitskog Peléa'

Split:  Utakmica kvalifikacija za EURO 2024, Hrvatska – Wales
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/18
25.03.2023.
u 21:23

Hrvatska i Wales igraju utakmicu na Poljudu, a prije početka susreta igrači i navijači minutom šutnjom oprostili su se od dvaju legendi koje su nedavno preminule

Utakmica između Hrvatske i Walesa koji se igra na Poljudu, započela je minutom šutnje za dva nedavno preminula velikana hrvatskog nogometa. Prije no što je sudac dao znak za početak prve kvalifikacijske utakmice za Euro 2024., počast je odana Miroslavu Ćiri Blaževiću i Petru Nadovezi.

>> UTAKMICU I IZVJEŠTAJ PRATITE OVDJE

Legendarni nogometni trener i bivši izbornik hrvatske reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević preminuo 8. veljače ove godine je u 88. godini nakon duge borbe s rakom. Umro je jutros u bolnici u Zajčevoj nakon što mu se sinoć stanje pogoršalo. Sutra je trebao proslaviti 88. rođendan.

Prvi put dijagnosticiran mu je karcinom prostate 2011. godine, no Blažević se othrvao opakoj bolesti. Godinu dana nakon toga operiran je i zbog melanoma u početnoj fazi. U rujnu 2019. teška se bolest još jednom vratila, a nažalost ovoga puta Ćiro nije izašao kao pobjednik.

Petar Nadoveza preminuo je u u 81. godini. Rođen je u Šibeniku 9. travnja 1942. godine, a uz bogatu igračku karijeru, istaknuo se i kao trener, sportski direktor i voditelj Hajdukove nogometne škole. Za svoj dugogodišnji rad u nogometu nagrađen je priznanjima poput Trofeja podmlatka HNS-a, Zlatne kapetanske trake Hajduka i Trofeja Splitskog saveza športova Fabjan Kaliterna.

Igrao je na poziciji napadača, a Hajdukove je boje branio nakon što je igrao za Šibenik, od 1963. do 1973. godine, kada je otišao u Belgiju, u redove Lokerena. U dresu splitskog Hajduka odigrao je 460 utakmica i postigao čak 296 pogodaka, osvojivši pritom i naslov državnog prvaka te dva domaća Kupa. U dva navrata je bio najbolji strijelac jugoslavenskog prvenstva. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je jednu utakmicu.

>> VIDEO: Dječak Ivan na Poljudu napadaču vatrenih uputio posebnu poruku

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije