Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski kup

Uragan sa Šubićevca otpuhao riječke bijele

Šibenik Rijeka
Hrvoje Jelavić
27.10.2009.
u 18:59

Iako puni samopouzdanja zbog niza dobrih rezultata i visoke druge pozicije na ljestvici Prve hrvatske nogometne lige, Šibenčani su najavili da u susret s Rijekom u osmini finala Hrvatskoga nogometnog kupa ulaze oprezno.

Karačić smirivao euforiju
No, bilo je to nepotrebno. Naime, već nakon prvih pola sata igre pitanje pobjednika bilo je riješeno. Uragan sa Šubićevca pomeo je goste iz Rijeke koji se nisu pravo ni snašli,a već su gubili 1:0. Trener Karačić nije dopustio euforiju, inzistirao je na ozbiljnosti i koncentraciji, najavljivao tešku i izjednačenu utakmicu, ne sumnjajući u kvalitetu svoje, ali ni protivničke momčadi. No, i njegov se oprez pokazao kao nepotreban.

Jer, na terenu je imao svog ponajboljeg igrača Ermina Zeca, koji je bio upitan zbog tegoba sa želucem, no ipak je zaigrao i zabio dva pogotka!

Prvi je pao već u petoj minuti. Ademi je u gužvi izborio loptu i dodao je Zecu, koji ju je vodio 10 metara, namjestio i precizno je smjestio u mrežu iza Radmana. Nakon nekoliko napada s obje strane, Šibenik dolazi do 2:0. U 23. minuti Bačelić-Grgić ubacuje iz kornera, pronalazi Fuštara, koji ju je glavom uspješno smjestio u bliži gornji kut vratnice, prije nego se se vratar Rijeke uopće snašao.

Mirnije drugo poluvrijeme
Nakon što su pokazali da i osim Zeca imaju igrača koji može zabiti, ponovno je na scenu stupio najbolji igrač šibenske momčadi. Husmani je u 35. minuti loptu dodao Zecu koji ju je u svom stilu, smireno i sigurno, matirao gostujućeg vratara Radmana. U drugom poluvremenu obje momčadi više su se okrenule obrani. Šibenik da sačuva veliko vodstvo, a Riječani da ne dožive katastrofu. Štedeći ih za subotnji susret s Karlovcem. Karačić je iz igre izvukao kapetana Ademija, a potom i Zeca, kojeg su navijači ispratili ovacijama. Točku na i postavio je u 88. minuti pogotkom Krešimir Makarin, na dodavanje Alispahića.

Hrvatski kup, osmina finala:
Šibenik - Rijeka 4:0
Varteks - Karlovac 2:1
Istra - Slaven Belupo 0:1
Zagreb - Segesta 3:1

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije