Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOĆE LI IPAK PASTI TUŽBE?

Umro je u agoniji, mučio se satima! Istražitelje šokirali nalazi Maradonine obdukcije

Diego Maradona File Photo
Foto: Martin Rickett/Press Association/PIXSELL
1/3
23.12.2020.
u 11:12

Corriere dello Sport u nastavku kaže da Maradona nije umro iznenada, u snu, već da je agonija u postelji trajala šest do osam sati

Diego Armando Maradona nije konzumirao droge ili alkohol uoči smrti, ali su u njegovu urinu i krvi pronađene psihoaktivne tvari koje je primao kroz lijekove. 

Konkretno, nađeni su Venlafaksin, Kvetiapin, Levetiracetam i Naltrekson, lijekovi koji se koriste za suzbijanje ovisnosti, za liječenje od epilepsije, shizofrenije, bipolarnog poremećaja i depresivnog poremećaja.

Osobit je problem što neke od navedenih tvari izazivaju aritmiju, pa će daljnja istraga pokazati je li propisana terapija bila prikladna za nekog sa srčanim problemima. 

Uz to je otkriveno da Maradona nije primao lijekove za srčane probleme, pa će tužitelji – Laura Capra, Cosme Iribarren i Patricio Ferrari – sljedećih dana odlučiti hoće li ipak krivično goniti liječnike zbog nemarnog odnosa prema njegovu zdravlju.

Obdukcija je u svakom slučaju potvrdila da je Maradona preminuo od akutnog plućnog edema, situacije nastale zbog zatajenja srca,  a potvrđena je i informacija da mu je srce težilo 503 grama, dvostruko više nego što je to normalno.

Također, nađeni su i tragovi vjerojatne ciroze jetre, rupture alveola u plućima, dok je i u bubrezima otkrivena akutna tubularna nekroza. Corriere dello Sport u nastavku kaže da Maradona nije umro iznenada, u snu, već da je agonija u postelji trajala šest do osam sati.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije