Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Tomac:

U Zagrebu će biti urnebes na tribinama, ali nama to neće smetati

20.01.2018.
u 16:40

U Francuskoj je sreća otišla na našu stranu, večeras, tko zna?

Željko Tomac jedan je od hrvatskih rukometnih trenera koje više cijene vani nego doma. Godinama radi u Norveškoj, još od 1986. godine. U posljednjih nekoliko godina je pomoćni trener Christianu Bergeu u reprezentaciji Norveške. Na jedno vrijeme vratio se u Hrvatsku i bio je pomoćni trener ženske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2003. godine. I kćeri Marta i Teodora igraju rukomet. Marta je igrala za Hrvatsku 2009., a Teodora u mlađim dobnim selekcijama.

Uskoro postajem djed

– Marta više ne igra, bila je kao moja navijačica u skupini u Poreču. Morala se vratiti u Norvešku, ali rekla je da me dolazi gledali u finalu. Teodora je prinudno prestala igrati. Naime, uskoro ću postati djed – pohvalio se Željko.

1/19

A može se pohvaliti i igrom Norveške koja nam danas stoji na putu do željenog polufinala.

– Za sada ide sve po planu. U redu, izgubili smo od Francuske u prvom kolu, ali odigrali smo jednu odličnu utakmicu. Što se tiče večerašnje utakmice, neće biti lako. Gledatelji će biti na strani Hrvatske koja igra na domaćem parketu i to joj je sigurno jedna mala prednost. Sigurno je da će nam biti gušt igrati pred punom dvoranom. Čuo sam da je u Splitu bila fenomenalna atmosfera. Bila je dobra atmosfera i u Poreču gdje smo igrali prvi krug. Sigurna sam da će na našoj večerašnjoj utakmici biti urnebes na tribinama. Obje reprezentacije izgubile su po jednu utakmicu i sigurno je da će večerašnja biti bitna, ali možda ne i presudna. Mi nemamo tako velik pritisak kao Hrvatska. Nama je i dalje cilj europsko zlato 2020. godine – istaknuo je Tomac. Na tom Europskom prvenstvu jedna skupina igrat će se u Norveškoj.

– Da, igra se u Trondheimu, u gradu u kojem živim. Ne igra se samo skupina, već i utakmice nokaut-faze. Jasno da će Norveška biti domaćin te skupine – naglasio je Tomac.

Sjetite li se još uvijek rado one polufinalne utakmice sa Svjetskog prvenstva kada je naš Horvat promašio sedmerac za finale?

– Sjetim se, ali to je sport. Taj put sreća je stala na našu stranu, tko zna kako će biti drugi put. Sjećam se da je Hrvatska jako dobro odigrala tu utakmicu. Bili su puno bolji od nas 45 minuta, a onda su pali u zadnjih 15 što smo mi znali iskoristiti – kaže Tomac.

Reprezentacija se nije puno mijenjala, što se tiče igračkog kadra, u odnosu na zadnje dvije godine?

- Ne, nismo puno mijenjali. Uveli smo ove sezone dva nova igrača, Roda i Johannessena. To su mladi dečki.

Nije Goran, nego Joran

Piše u službenim papirima da se Johannessen zove Goran. Imali neko naše porijeklo?

– Ne, on je Joran, ne Goran. Ha-ha, piše se Goran, a izgovara se Joran – objasnio je Tomac.

Na klupi Hrvatske došlo je do promjene. Željka Babića zamijenio je Lino Červar.

Iskusan trener. On će sve to dobro odraditi. Prošle godine susreli smo se na suparničkim klupama na Svjetskom prvenstvu kada je vodio Makedoniju. Norveška je pobijedila s deset razlike – istaknuo je Tomac.

U Norveškoj radite od 1986. godine, a tridesetak godina kasnije Norveška je jedan od favorita za zlato.

– Imam sreće što su mi čelnici saveza iskazali povjerenje. Odlično surađujem s Bergeom – zaključio je Tomac koji je postavio temelje riječkog Zameta. 

Komentara 2

KE
kentie
10:51 22.01.2018.

Majko mila, koja je ovo diverzija, perverzija i subverzija....pa tko je tu lud, zbunjen i abnormalan...već je prošlo dva dana od tekme sa Norvežanima, pobjednik se zna, čak i vrapci o tom poje na krovu, a ovdje stanuje članak kojii najavljuje tekmu protiv Hrvatske...čudo neviđeno..elem dakle: danas Francija igra proti Srbije; ne sumnjam u pobjedu Francuzića...i oni su prvi na ljestvici...tu je naša šansa: u srijedu njima tekma protif nas ne "igra"...buju s mislima u polufinalu i gledali bu da nitko ne "nastrada" s ozljedama proti nas...mogu si misliti kak splitski Karabatići vrše pritisak na Nikolu; kao ono nemoj igrati punom snagom i tako to...med toa unatoč i usprkos svemu, mi ćemo morat ić ko mlaznjaci i supersonici na Francuze...jer ne očekujmo popust i dopust od njih...tu se ide do kraja i raja preko jaja, nema dileme, a ni triljeme...

ZG
zg223
22:23 20.01.2018.

dobro ste se borili ali hrvatska je malo jaka za vas dns

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije