Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stipe Andrijašević:

U reprezentaciji su mi bila obojica sinova! I bit će opet

Stipe Andrijašević
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
23.12.2013.
u 10:30

– U jednom trenutku, kada je Franko u veljači debitirao za reprezentaciju, obojica sinova bila su među “kockastima”! Ponosan sam na svoju djecu. Sa Solinom je Pjero vodeći u Prvoj HMNL – kaže Stipe Andrijašević.

Stipe Andrijašević pripada proslavljenim Hajdukovim igračima. Kada je 1983. godine debitirao za bijele, a još nije proslavio ni 17. rođendan, to je bilo poput svjetskog čuda. U ono vrijeme Vujovića, Sliškovića, Asanovića, Gudelja... jedan klinac dobio je prigodu.

– A tada igrači prije 28. godine nisu mogli u inozemstvo – podsjeća Andrijašević.

Karijera je uvijek bila u uzlaznoj putanji, kulminirala je igranjem u Ligi prvaka s Hajdukom, taj četvrtfinale 1994./95. najveći je uspjeh bijelih u povijesti. Ali, Andrijašević radije priča o genima kamenim. Sin Franko igra za Hajduk, stariji sin Pjero je malonogometni reprezentativac Hrvatske.

– U jednom trenutku, kada je Franko u veljači debitirao za reprezentaciju, obojica sinova bili su “kockasti”! Ponosan sam na svoju djecu. Sa Solinom je Pjero vodeći u Prvoj HMNL. A Franko se oporavlja od ozljede, važno je da bude spreman za pripreme. Vjerujem u njegovo proljeće, on treba Hajduku, Hajduk treba njemu. Kada se optimalno spremi, uvjeren sam da će igrama natjerati i Niku Kovača da obrati pozornost na njega.

Pjer je ušao u bračne vode s Natašom Rubić.

– U travnju ili svibnju postat ću djed, na svijet stiže mali Roko – smije se dida Stipe.

Šteta zbog Mandžukića

Andrijašević je jasan kada govori o svojoj budućnosti: bit će trener. Iza njega je rad u Hajduku, s aktualnim vodstvom nije se razišao u dobrim odnosima, ali o tome ne želi. A u razgovoru s nogometašem nemoguće je ne spomenuti SP.

– Otvaranje SP-a u Brazilu protiv Brazila najveći je događaj u povijesti hrvatskog nogometa. To nam je nagrada. Uvjeren sam da ćemo imati što reći, da ćemo biti pravi, na nivou. Inače, skupina je teška, ali Hrvatska ima kvalitetu da je prođe.

Napominje kako je šteta što na raspolaganju nećemo imati Marija Mandžukića, igrača za kojeg smatra da je bio najbolji u 2013. godini.

– Jedina je dvojba bila Mandžukić ili Modrić. Za Hrvatsku je velika stvar što ima dva igrača u dva velika kluba. A oni u Bayernu i Realu nisu prolaznici već važni kotačići. Mariju sam dao prednost zbog osvojenih trofeja. Luki, pak, želim da bude najbolji igrač 2014. godine, to bi značilo da će i Hrvatska biti još jača – zaključio je Andrijašević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije