Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU: VELIMIR ZAJEC

'Pretjerujemo u mitologiji da za Jugoslaviju netko nije mogao igrati jer je Hrvat. Radilo se o nečem drugom'

10.04.2022.
u 15:11

"Croatia je u vrijeme Franje Tuđmana bila privilegirana u smislu financija. Onog trenutka kada je Ćiro Blažević bio postavljen za vlasnika kluba, kada je uložio određena sredstva. Nakon toga ta su sredstva nestala. Nije bilo nikakvih jakih sponzora i onda je država napravila dioničko društvo u koje su ‘utočene’ zainteresirane tvrtke. A u to su ušle i pod pritiskom države i uskočile s 4-5 milijuna maraka i onda se situacija bitno popravila. To su napravili i u Hajduku kada je Grad uskočio i posudio novac, u Osijeku... U tom smislu Dinamo, odnosno Croatia bila je u prednosti u odnosu na druge. Ali nije bilo lobiranja kod sudaca, to je bilo sve relativno čisto...", kaže u velikom i nikad iskrenijem razgovoru za Večernji list legendarni dinamovac Velimir Zajec.

Ključne riječi

Komentara 47

LE
LenardHr
15:42 10.04.2022.

Jel rekao Zajec da je on bio u prvih 11 dinama jedini koji je bio u partiji?

Avatar southman
southman
15:31 10.04.2022.

Ti si igrao ali Kranjčar nije.

Avatar Prosenjak
Prosenjak
16:51 10.04.2022.

Koje gluposti, ali dobro, ovaj Zajec je dokazano čovjek čiji IQ nije veći od bukve. Hrvat je možda mogao igrati samo ako se nije imalo rješenja za neku poziciju. U suprotnom igrali bi drugi. Recimo, Slišković, Asanović i Mlinarić su bili doktori nogometa za Baždarevića, Škoru i Stojkovića ali ipak su igrali ovi slabiji. A ono što je neoboriva činjenica a za jugoslavene potpuno porazna je da se ta njihova država raspala i sad se više nego jasno vidi gdje su najbolji nogometaši. Činjenica je isto i da je toj jugoslaviji najveći uspjeh bio 4. mjesto 1962. u Čileu, što je Hrvatska nadmašila već u prvom svom nastupu trećim mjestom. Činjenice su jasne, tu se nema što dalje diskutirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?