Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NLB LIGA Zadrani u 12. kolu regionalne lige dočekuju Olimpiju iz Ljubljane

U dvorani Kreše Ćosića pada prvi euroligaš

16.12.2008.
u 10:58

Kada u ekipi Zadra prepunoj “stranaca” zaigraju i domaći dečki, poput Roka Stipčevića i Tome Ružića, onda je pobjeda još slađa. Takva je bila ta u Francuskoj protiv Roanna, u kojoj je baš taj dvojac bio među najboljima.

Podsjetimo, Zadar je u Francuskoj stvorio dobre temelje za prolazak u drugi krug natjecanja, ali je istodobno prekinuo niz od pet poraza zaredom na gostovanjima.

Može još bolje
Zadovoljan pobjedom u gostima, i to sa 18 koševa razlike, i zadarski je centar Tome Ružić. Zadovoljan je i svojom igrom iako tvrdi da on sigurno može još i bolje.

– U Francuskoj je bilo problema samo malo u početku utakmice, no poslije smo ih stisnuli i zasluženo pobijedili. Ja jesam zadovoljan svojom igrom i čini se da se dižem u formi, no može to svakako još bolje. Sve je stvar u minutama na parketu. I za mene i za ostale igrače najvažnije je što više igrati, i sve dolazi na svoje mjesto – rekao nam je Tome Ružić.

Zadarska četvorka brzo je u razgovoru s teme Roann prešao na temu Olimpija. Baš su Ljubljančani novi protivnici Zadra, i to već u petak.

Olimpija opasna
Tome Ružić ih poznaje, priznaje im kvalitetu, ali i uvjerava kako je najvažnije da Zadar igra svoju igru.

– Olimpija je euroligaš i ima stvarno kvalitetne igrače. Ja sam stvarno iznenađen zbog njihova početka i loših rezultata, no zbog toga će nam sigurno biti i teže. Čujem da su dobili i novog trenera. Navodno je riječ o Zdovcu. To još nije potvrđeno, ali sigurno će i zbog trenera u Zadru dati sve od sebe. Ipak mi se trebamo samo koncentrirati na ono što je dogovoreno s trenerom i tada možemo očekivati pobjedu – rekao nam je Tome Ružić, koji je naglasio kako među Zadranima nema novih ozlijeđenih.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije