Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLO

Tucak: Nama je sada to najbitniji susret na turniru

27.07.2021.
u 11:50

– Svjesni smo da će Australci biti puno teži suparnik od Kazahstana i zato smo puno radili na pripremi utakmice s njima. Gledali smo uživo njihovu utakmicu s Crnogorcima, poslije i snimku, tako da smo ih dobro izanalizirali. Vjerujem u našu pobjedu – kaže Luka Bukić.

U drugom kolu olimpijskog vaterpolskog turnira u Tokiju Hrvatska se danas u 12.50 sati sastaje s Australijom. Reprezentacija je to koja je znala zapapriti našim vaterpolistima još tamo od SP-a u Barceloni 2003. kada smo nenadano izgubili sa 6:10. Bio je to poraz koji nas je gurnuo u borbu za poredak od 9. do 12. mjesta... A sada je situacija još složenija jer klokane vodi naš trener Elvis Fatović koji jako dobro poznaje igru naših igrača. Sin Loren mu igra za Hrvatsku.

Luka Bukić nema tih problema, njegov otac Pero dopredsjednik je i izvršni direktor HVS-a pa su na istoj strani.

– Svjesni smo da će Australci biti puno teži suparnik od Kazahstana i zato smo puno radili na pripremi utakmice s njima. Gledali smo uživo njihovu utakmicu s Crnogorcima, poslije i snimku, tako da smo ih dobro izanalizirali. Vjerujem u našu pobjedu – kaže Luka.

Izbornik Ivica Tucak dodaje:

– Australci su protiv Crnogoraca u većem dijelu utakmice bili u vodstvu, dva puta su imali i po tri pogotka razlike. Zna se da su iznimno fizički i plivački jaki, a specijalitet im je uvođenje drugog sidraša tako da na to moramo posebno pripaziti. Treba odigrati mirno, mi kvalitetu imamo i možemo korak po korak ići svome cilju. Moramo se prilagoditi sudačkim kriterijima, suci su na utakmici Srbije i Španjolske svirali više od 30 isključenja. A i mi smo imali sličnu situaciju na turniru u Rotterdamu – podsjetio je Tucak, dodavši:

– Neki rezultati zakomplicirali su situaciju u objema skupinama, Španjolci su pobijedili Srbe, a Grci Mađare, treba i na to računati. Konkurencija je izjednačena, bit će naporno. Nama je sada utakmica s Australcima najbitnija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije