Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUOBIČAJENA SITUACIJA

Otac i sin iz Hrvatske na Olimpijskim igrama bit će na suprotnim stranama: 'Ne gledamo se'

Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/3
27.07.2021.
u 10:50

– Dosad smo jedan protiv drugoga igrali, mislim, pet puta. Ne znam posve točno, ali znam da smo izgubili jednom, u Svjetskom kupu u Berlinu 2018.

Olimpijski sraz vaterpolista Hrvatske i Australije (12.50) bit će ujedno i svojevrsni dvoboj sina i oca koji će se naći na suprotstavljenim stranama. Naime, u kapici s kockicama Loren Fatović zaigrat će protiv reprezentacije koju trenerski predvodi njegov otac Elvis Fatović, svojedobno i sam vrstan vaterpolist koji je za Hrvatsku odigrao 128 utakmica.

Štoviše, u svojoj trofejnoj vitrini Elvis ima spremljeno igračko europsko srebro iz Kranja (2003.) te dva naslova klupskog prvaka Europe s Jugom (2001. i 2006.), a zanimljivo je da je 2012. na Olimpijskim igrama u Londonu bio pomoćni trener Ratku Rudiću prigodom osvajanja olimpijskog zlata.

Otac završava s Australijom

Nakon toga, Elvis je prihvatio zanimljivu ponudu iz Australije pa će mu ovo biti druge Olimpijske igre na čelu “Sharksa”.

– Ocu će ovo biti posljednje veliko natjecanje za kormilom Australije jer se vraća u klupski vaterpolo i preuzet će Barcelonetu – izvijestio nas je Fatović junior kojeg smo priupitali je li to za njega sretnija opcija od one kada mu je otac u Europi, a ne na drugom kraju svijeta?

– Meni je drago kada otac realizira ono što je naumio. Bio je dolje dva olimpijska ciklusa i sada se odlučio za odličan klub. U Barceloni, glede života i vaterpola, neće mu ništa nedostajati.

29.07.2017., Budimpesta, Madjarska - Finalna utakmica FINA Svjetskog prvenstva u vaterpolu 2017., Madjarska - Hrvatska. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Nije ovo prvi put da sin kao igrač nastupa protiv oca kao trenera.

– Dosad smo jedan protiv drugoga igrali, mislim, pet puta. Ne znam posve točno, ali znam da smo izgubili jednom, u Svjetskom kupu u Berlinu 2018. godine. Ostalo smo mi pobjeđivali i nadam se da će se naš niz pobjeda nastaviti.

Kada su u pitanju ovakvi susreti, s velikim značajem, kako komuniciraju otac i sin prije utakmice? Prorijede li uslijed natjecateljskog naboja kontakte?

– Ne. On je izbornik, a ja sam igrač i mi se ne susrećemo izravno u vodi. Ne gledam ja niti jednog suparničkog trenera pa tako niti njega. Na to se minimalno obazirem.

Ima li, uoči međusobnih utakmica, kakvih zabranjenih tema?

– Što se tiče toga, pogotovo tijekom turnira, mi razgovaramo o igri nimalo ili minimalno. Više prevladavaju najobičnije obiteljske teme. Tada u našim razgovorima nismo usredotočeni na vaterpolo i taktiku, jer to nam je ionako cijeli život, pa u to malo vremena što provedemo skupa pokušavamo se odmaknuti od toga.

Raspravljali se o međusobnoj utakmici nakon što se ona odigra?

– Ma ne. To je obično samo jedna od utakmica u nizu pa svako gleda u smjeru sljedeće. Oni gledaju svoje greške iz naše utakmice kao i mi svoje i nema tu, među nama, neke međusobne analize.

Za razliku od tate Fatovića, sin je olimpijskih debitant.

Znamo tko smo, ali bit će gusto

– To je ispunjenje dječačkih snova, a i na svima nama se vidi da smo se za ovo spremali pa se ne mislim zadovoljiti samo nastupom.

Ne drži se mlađi Fatović one Coubertinove “važno je sudjelovati”?

– Ne, nitko od nas tako ne gleda na ove Olimpijske igre. Svi znamo našu kvalitetu i znamo koliko možemo kada igramo na svojoj najvišoj razini. No, bit će gusto jer tu su odlični Grci, svjetski prvaci Talijani, europski prvaci Mađari te Španjolci koji su ušli u tri finala zaredom i osvojili tri srebra.

>> Pogledajte kako slavni Roger Federer uživa na odmoru u Hrvatskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije