Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U BAZI AUSTRALACA Hiddink igrače nagradio sa dva slobodna dana

Trudna žena i četiri sestre bodre Viduku

Kapetan Mark idol je svih generacija u Australiji
import
13.06.2006.
u 18:27

Poslije veličanstvene predstave u Kaiserslauternu, Australci luduju po Njemačkoj. Najglasniji i najsimpatičniji navijači na SP-u dočekali su napokon prvu pobjedu Socceroosa u četvrtom nastupu na SP-u  (1974. su dva puta izgubili i jednom igrali 0:0) i njihovoj sreći nema kraja. Glavnina australskih navijača stacionirana je u Stuttgartu i okolici, a ovaj tjedan iz Australije stiže nova skupina, pa ih se na utakmici s Brazilom u Münchenu očekuje gotovo 20.000.

 Guus Hiddink, trener koji je s Australcima već napravio čudo, igračima je dao čak dva slobodna dana. Ujutro je u Ohringenu održan trening i igrači su poslije mogli kamo su htjeli. Guus je čak obiteljima igrača otvorio vrata kampa u Ohringenu, pa su mnogi ondje ugostili svoje najmilije, a dio njih došao je do grada, u hotel "Maritim", gdje su i prespavali. Igrači se ponovo moraju okupiti u Ohringenu večeras do 20 sati. 

U hotelu "Maritim" najbrojnija je hrvatska skupina, Čuline, Popovići, Kalci, Čovići, Viduke... Sjajno su raspoloženi, oduševljeni nastupom reprezentacije...
- Guus je opet pokazao svu svoju veličinu - kaže Branko Čulina, otac reprezentativca Jasona Čuline.
 - U ključnim trenucima vukao je sjajne poteze; maksimalno riskirao, ali sve mu se isplatilo.
  O igri svoga sina ne voli mnogo govoriti, radije komentira druge. Tvrdi da Željko Kalac ima velike izglede za nastup protiv Brazila. Željkov otac Giga voli to čuti...
 - Moj sin Željko i Mark Schwarzer konkurenti su još od juniorskog doba, to je zaista veliko suparništvo - kaže tata Kalac.

 Tata Čulina jednom je u svojoj kolumni za australske novine napisao da bi Kalac trebao biti prvi vratar Australije, pa se Mark Schwarzer uvrijedio. Opće je mišljenje da Schwarzer snosi dio krivice za primljeni gol i da nije u velikoj formi.

 U "Maritimu" je i otac trećega australskog vratara Ante Čovića, čuvara mreže švedskog kluba Hammarbyja. Ovdje je i Antina supruga, Šveđanka Linda, u poodmakloj trudnoći. Došla je na prvu utakmicu, jučer je vidjela muža i odmah se vraća u Švedsku jer će uskoro roditi. I supruga Marka Viduke, Ivana, čeka drugo dijete. U Stuttgartu je sa sinom Josipom, te s četiri Markove sestre. Kapetanu je najsretniji dan kada ga može provesti sa svojim najbližima.


Markovo prokletstvo

Mark Viduka briljantno je igrao protiv Japana, ali opet nije dao gol... - Nije mi suđeno zabiti za reprezentaciju - kaže Mark. - Ne ide, pa ne ide... Posljednji put zabio je Jamajci (5:0) u prijateljskoj utakmici u veljači, ali njegovi golovi očekuju se u mnogo važnijim prigodama. U službenim utakmicama nije ga bilo među strijelcima od prošle jeseni kada je postigao pogodak Solomonskim Otocima. U međuvremenu je promašio i dva jedanaesterca. Zasad se ne buni zbog posta: - Dok reprezentacija pobjeđuje, ne moram ni zabijati. Možda “netko gore” gleda Vidukinu muku, pa mu podari najljepši dar: gol u susretu s Brazilom. (td)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije