Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepojmljiva pogreška

Tolić si 'nikad neće oprostiti' užasan penal, a neće niti Maribor: 'Ne vidimo ga više u našem dresu'

Slaven Belupo i Dinamo sastali se u 2. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
08.05.2023.
u 21:43

Nakon katastrofalnog promašaja Marka Tolića uslijedili su produžeci. Olimpija je povela, a usprkos izjednačenju u 131. minuti su zabili odlučujući gol kojim je Maribor ostao bez trofeja.

"Sati prolaze, ali osjećaji se ne mijenjaju. Zbog moje nesmotrenosti smo ostali bez trofeja. Ispričavam se zbog neodgovornog ponašanja", napisao je igrač Dinama na posudbi u Mariboru Marko Tolić (26) nakon poraza u finalu Slovenskog kupa od Olimpije. Usprkos 11 golova i 13 asistencija, presudio mu je jedan penal.

Utakmica je protekla bez pogodaka, a Tolić je u 101. minuti imao priliku za gol iz penala čime bi Maribor odnio trofej. Međutim odlučio se za "panenku" i praktički dodao loptu vrataru Olimpije.

"Neprihvatljiv je potez koji sam napravio odlukom da izvedem jedanaesterac na ovakav način. Nadasve nedopustivo suigračima, stručnoj upravi, cijelom klubu i navijačima koji su nas u tolikom broju pratili u Celju, te svima koji su nas bodrili doma, svakodnevno uz ljubičasti puls gledajući televizijski prijenos ili uživo", napisao je hrvatski igrač.

Potom su uslijedili produžeci. Olimpija je povela, a usprkos izjednačenju u 131. minuti su zabili odlučujući gol kojim je Maribor ostao bez trofeja.

"Što ljudima znači NK Maribor dobro sam upoznao od 26. kolovoza prošle godine, kada sam prešao prag Ljudskog vrta. Radovao sam se svakoj pobjedi, svakom uspjehu momčadi i trudio se dati svoj udio koliko sam mogao u vidu golova, asistencija ili ispunjavanja postavljenih zadataka na terenu", napisao je Tolić i nastavio:

"Tužno je što sam se doveo u poziciju da će se mojih 9 mjeseci u Mariboru sada suditi kroz ovaj promašeni jedanaesterac. Ali greška je isključivo na mojoj strani. Donio sam pogrešnu odluku, moram prihvatiti odgovornost za neprihvatljiv postupak i posljedice. Zahvaljujem navijačima koji mi šalju poruke podrške, ali shvaćam da se dogodilo nešto što se nije smjelo dogoditi i znam da si neću oprostiti subotnji nepromišljeni potez. Nikada!"

Usprkos isprici iz kluba mu oprostili nisu. "Ne vidim ga više u dresu Maribora. Nažalost... Iz poštovanja prema našim navijačima i nepoštovanja prema protivniku. Tolić je privatizirao utakmicu. Neshvatljivo mi je da se netko stavlja iznad kluba, trenera i svega. To nikad neću shvatiti. Toliko riskirati u utakmici s tako velikim ulogom... Nepojmljivo!"", rekao je direktor kluba Marko Šuler.

VIDEO: Pogledajte kako predsjednik Sabora Gordan Jandroković igra rukomet

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije