Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sava Lešić

Tko je srpski košarkaš koji je sudjelovao u incidentu? Odselio iz Knina u Srbiju, ima naše državljanstvo

Ljubljana: Euro liga, KK Union Olimpija Ljubljana - Bilbao Basket
EXPA/ Sportida/ Vid Ponikvar
10.08.2022.
u 11:56

Lešić je 206 centimetara visok i 101 kilogram težak košarkaš koji je 1988. rođen u Kninu. Godine 1995. preselio se u Požarevac gdje je počeo trenirati košarku.

Nedaleko od Knina ovoga se tjedna dogodio sukob u kojem je na jednoj strani bio košarkaš iz Srbije Sava Lešić, njegova supruga i brat, a s druge strane članovi druge obitelji.

Sve je počelo dok su se dvije sestre, starija (25) i mlađa (13) vraćale s mora u Knin. U jednom trenutku pokušao ih je preteći automobil Audi A-7 beogradskih tablica te je na kraju i uspio. U njemu su bili Sava Lešić, košarkaš iz Srbije sa suprugom. Zaustavili su se i pričekali djevojke. Tada je navodno počeo verbalni sukob i vrijeđanje, a onda je supruga košarkaša navodno prva ošamarila maloljetnicu. Ona je kazala kako je maloljetnica nju prva ošamarila.

Po dolasku kući, sestre su sve ispričale svojem ocu i bratu. Otac je policajac i bivši branitelj, a brat je pripadnik Hrvatske vojske. Oni su otišli u Ramljane, odnosno zaseok Lešić gdje su ih napala braća Sava Lešić i D.L., dok pak njih dvojica tvrde da su otac i sin došli s palicama.

A tko je uopće Sava Lešić, 34-godišnji srpski košarkaš koji se našao u središtu incidenta? Lešić je 206 centimetara visok i 101 kilogram težak košarkaš koji je 1988. rođen u Kninu. Godine 1995. godine preselio se u Požarevac gdje je počeo trenirati košarku.

Potpisao je ugovor s Partizanom 2009. godine, s kojim je igrao Final four Eurolige. Zatim je prešao u Crvenu zvezdu i nakon toga promijenio brojne klubove. Gornja je fotografija iz 2015. godine kada je igrao za Union Olimpiju. Trenutačno igra za Borac iz Čačka. Lešić ima i hrvatsku putovnicu pa je tako državljanin i Hrvatske i Srbije.

>> Pogledajte jučerašnju atmosferu na Maksimiru

Ključne riječi

Komentara 27

DU
Deleted user
12:11 10.08.2022.

Da je faca ne bi nikad ni uzeo državljanstvo države koju ne voli.

DU
Deleted user
12:25 10.08.2022.

Devojčica nas jako napala! Morali da se branimo. Ja i žena. Sa pištolji i bomba! Devojčici Iz levo oko lepo se vidi genocid, a iz desno, slovo u, onako na dijagonala. Onda smo pobegli.

CA
cavecanem
12:22 10.08.2022.

Šamaranje maloljetnice, udarac čekićem u glavu i udarac letvom po leđima je incident u slučaju štovanog košarkaša, da je nešto slično napravio umirovljeni hrvatski vojnik ili policajac pretpostavljam da bi se radio o kaznenom djelu, pokušaj ubojstva? Dvostruki aršin rekao bi pokojni Slobodan M. kojeg gospodin Sava L. , počinitelj ovog incidenta, vjerojatno duboko štuje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije