Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čudni kriteriji

Tek kad Sandra osvoji medalju na SP-u, HOO će priznati Ivančića

'02.08.2010., Pleso, Zagreb - U zagrebacku zracnu luku stigla je Sandra Perkovic, europska prvakinja u bacanju diska, s EP-a iz Barcelone. Sandra s trenerom Ivanom Ivancicem.  Photo Tomislav Miletic/P
'Tomislav Miletic/PIXSELL'
11.03.2011.
u 16:06

Trener europske prvakinje samo je kvalitetan... Procijenjeno je da je košarka od velikog interesa, pa je i Josip Vranković u kategoriji trenera koji primaju 20.000 kuna bruto, dok Ivančić dobiva 12.000

Na posljednjoj sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora odlučeno je o 69 trenera korisnika razvojnog programa Hrvatskog olimpijskog odbora. Po tim kriterijima, Ivan Ivančić, trener europske prvakinje u bacanju diska Sandre Perković, nije u kategoriji vrhunskih već samo kvalitetnih trenera. (!?)

Kriterij svjetska medalja

– Možda to nekome ovako na prvu izgleda nepravedno, no čvrsto se držimo pravilnika HOO-a koji je na internetu dostupan svima i ondje se može pročitati da je kriterij za vrhunske trenere osvajanje medalja na olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima između dva olimpijska ciklusa. Drugim riječima, ako Sandra Perković osvoji medalju na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, Ivančić će odmah na sljedećoj sjednici Vijeća biti prebačen u kategoriju vrhunskih trenera – rekao je Josip Čop, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora.

Među vrhunskim trenerima su po dvojica za jednog sportaša. I dok Joško Vlašić i Bojan Marinović nisu sporni, jest Walter Hubman, trener skijaša u brzim disciplinama.

– Opet se moram vratiti na pravilnik koji dopušta da se u sportu u kojem imamo vrhunske rezultate mogu uvrstiti dva trenera – istaknuo je Čop.

Košarka se cijeni

Ako su kriteriji rezultati, kako to da se na toj listi našao Josip Vranković, izbornik muške košarkaške reprezentacije? Naime, košarkaška reprezentacija je posljednju medalju na velikim natjecanjima osvojila još davne 1995. godine u Ateni kada je Hrvatska osvojila broncu na europskom prvenstvu.

– Pravila također dopuštaju da neki sport zaslužuje posebnu pozornost procijenimo li da bi u doglednoj budućnosti trebalo u njemu doći do vrijednih rezultata, pa se u tom slučaju trenera tog sporta također može uvrstiti među vrhunske – istaknuo je Josip Čop.

Ivan Ivančić se nije mnogo uzbuđivao što nije u programu vrhunskih trenera.

– Tako je to već godinama. No, na kraju se mrtvi broje. Ja sam se trenerski dokazao na natjecanjima, a to što sam na raznim popisima uspješnih trenera uvijek pri dnu, nije moj problem – rekao je Ivančić.

Hoćete li se žaliti?

– Ma komu da se žalim!

Treba napraviti kategorizaciju sportova

Siniši Ergotiću, direktoru Hrvatskog atletskoga saveza, nije također bilo pravo što Ivan Ivančić nije u programu vrhunskih trenera.

– Nije u redu da je kriterij osvojena olimpijska ili svjetska medalju, pogotovu ne u svim sportovima. Primjerice, europsko prvenstvo u bacanju diska jednako je kao i svjetsko. Jer, samo je jedna odlična bacačica izvan Europe, Kubanka Barrois. Ostale su iz Europe – rekao je Ergotić.

Koje je rješenje?

– Treba napraviti kategorizaciju sportova. Znamo svi što znači atletika u vrhunskom sportu – rekao je Siniša Ergotić.

Komentara 2

PO
PorfirioDiaz
16:50 11.03.2011.

\"Pravila također dopuštaju da neki sport zaslužuje posebnu pozornost procijenimo li da bi u doglednoj budućnosti trebalo u njemu doći do vrijednih rezultata\" Čopu bi bilo pametnije da nije ništa rekao. 1. u kombinaciji sa slučajem \"Vlašić\" čini mi sese da bi ovi u HOOu bili najsretniji da se atletika izbaci s Olimpijskih igara 2. ako govorimo o perspektivnosti nekog sporta ili sportaša, s obzirom na stanje u košarci realnije je očekivati medalju u hokeju na travi ili curlingu

OV
ovett
09:30 13.03.2011.

Ergotić i Sušanj nikada nisu bili treneri pa se i ovako i onako brinu samo za svoje dupe. Vraga njih briga za Ivančića i ostale trenere. Da im je stalo do atletike, a ne vlastite promocije držali bi se Pravilnika HAS-a za sve stvari, a ne samo za pojedine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije