Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više nego lani

Talijanski klubovi potrošili 1,14 milijarde eura na pojačanja

Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
18.08.2018.
u 15:38

Samo su na Otoku potrošili više. Klubovi iz elitnog razreda engleskog nogometa u ljetnom prijelaznom roku potrošili su 1,42 milijarde eura

Talijanski nogometni klubovi ovoga ljeta na kupovinu igrača potrošili su 1,14 milijarde eura što je 25 posto više nego prošle godine.

Samo su na Otoku potrošili više. Klubovi iz elitnog razreda engleskog nogometa u ljetnom prijelaznom roku potrošili su 1,42 milijarde eura.

Cristiano Ronaldo
1/13

Primjerice, prije samo četiri godine klubovi s 'čizme' potrošili su 335 milijuna eura, a godinu dana kasnije 608 milijuna eura.

Ovoga ljeta na Apeninima je najviše potrošio Juventus, 250 milijuna eura. Oko 115 milijuna eura torinska Stara dama je potrošila na Cristiana Ronalda, Joao Cancelo je koštao oko 40 milijuna eura, baš kao i Douglas Costa, a 35 milijuna eura Leonardo Bonucci.

Roma je bila druga po potrošnji. U pojačanja je uložila 136 milijuna eura kupivši 13 igrača. Najviše su platili Stevena Nzonzija koji je stigao iz Seville za 26 milijuna eura, te Javiera Pastorea koji je stigao iz PSG-a za 24,7 milijuna eura.

Roma je ostvarila i najveći izlazni transfer prodavši vratara Alissona Beckera Liverpoolu za 62,5 milijuna eura.

Milan je potrošio 120 milijuna eura, Inter 77 milijuna eura, a Napoli 72 milijuna eura.

>> Pogledajte galeriju s dočeka vatrenih

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije