Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI PUT

Svjetsko prvenstvo nikad u povijesti nije imalo ovakvo četvrtfinale

Brazil - Čile
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
02.07.2014.
u 11:00

Sve momčadi koje su osvojile prvo mjesto u skupini uspjele su se plasirati među osam najboljih

Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu posebno je po broju rekorda i dosad neviđenih detalja pa tako ne čudi što se prvi put dogodilo da u četvrtfinalu igraju samo momčadi koje su osvojile prvo mjesto u skupini.

Nije bilo lako, u pet od osam susreta morali su se igrati produžeci, a samo su Kolumbija, Francuska i Nizozemska slavile u regularnom vremenu. S time da je Francuska sve riješila tek 15 minuta prije kraja, a Nizozemska je dvije minute prije kraja gubila 0:1. Samo je Kolumbija bila uvjerljiva sa 2:0 protiv Urugvaja.

A od tih pet utakmica koje su igrane u produžecima, udarci s bijele točke odlučivali su u dva. Bilo je to u susretu Brazila i Čilea te Kostarike i Grčke. Također, Europljani su poboljšali statistiku, ima ih četiri u četvrtfinalu i zbog toga što međusobno igraju Njemačka i Francuska sigurno je da će Stari kontinent imati bar jednog predstavnika u polufinalu. Baš kao i Južna Amerika jer međusobno igraju Brazil i Kolumbija. Jedini je "uljez" Kostarika, koja se svrstava u Srednju Ameriku, ali je i jedina koja nikada nije bila u četvrtfinalu.

Rezultati osmine finala:

Brazil – Čile 1:1 (3:2p)
Kolumbija – Urugvaj 2:0
Nizozemska – Meksiko 2:1
Kostarika – Grčka 1:1 (5:3p)
Francuska – Nigerija 2:0
Njemačka – Alžir 0:0, 2:1 (produžeci)
Argentina – Švicarska 0:0, 1:0 (produžeci)
Belgija – SAD 0:0, 2:1 (produžeci)

Četvrtfinale:

4. srpnja:

Francuska – Njemačka, Maracana, Rio de Janeiro (18:00)
Brazil – Kolumbija, Arena Castelão, Fortaleza (22:00)

5. srpnja:

Argentina – Belgija, Estadio Nacional Mane Garrincha, Brazilija (18:00)
Nizozemska – Kostarika, Arena Fonte Nova, Salvador (22:00)

>> Howard srušio rekord prvenstava: Branio je bolje nego Stallone!

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar white socks
white socks
13:56 02.07.2014.

Alo pljuvači i "stručnjaci" (Maršić, Kruno, Branko, Špaco, Štico, Starčević, Junaci, Jurišić, Ogi, ...) gdje ste? Zašto ste zašutili? Molim vas još jednom nam objasnite da mi imamo najbolju reprezentaciju i najbolje igrače na svijetu, ali da je Kovač baš ono bezze, zelen i pojma nema ni o čemu, najgori trener i izbornik na svijetu! Objasnite nam, stručno i argumentirano kako to vi već radite, da su trebala igrati sva dvdesettrojica odjednom (naša 23 protiv njihovih 11, tako je trebalo) . Jer je Kovač pogriješio sa svakim kojeg je stavio u prvih jedanaest, i sa svakim koga nije stavio. Molim vas, još jednom objasnite nama bezveznjacima kako smo mogli satrti one bezvezne Meksikance i oplemeniti ovu 1/8 finala, samo da ste vi odredili tko će igrat, na kojem mjestu i koja taktika će primjeniti (taktika, ne tika-taka)!

FI
fing
11:13 02.07.2014.

Odlično prvenstvo do sada!

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
11:25 02.07.2014.

Najbolje SP koje sam gledao, samo neka se tako nastavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije